2024.03.26. 17:52:45 7720 249

Ezt a húsos-zöldséges ragut ne hagyd ki
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gazdag ízek és tápanyagok kombinációja, valamint egyszerű elkészítési mód. Ma egy ezeknek a kritériumoknak megfelelő fogás receptjét osztjuk meg veletek. Részletesen bemutatjuk, hogyan készítsünk el egy ínycsiklandó borsós-zöldséges ragut, amelyet hús is gazdagít.

Zöldséges húsos ragu Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöldséges húsos ragu Fotó:123rf.hu

Borsós-zöldséges hússal készült ragu

Hozzávalók:

  • 300 g darált marhahús vagy pulykahús

  • 1 csésze zöldborsó (fagyasztott vagy friss)

  • 1/2 csésze zöldbab, végeitől megtisztítva és felaprítva

  • 1/2 csésze sárgarépa, kockázva

  • 1/2 csésze zeller, kockázva

  • 1 közepes hagyma, apróra vágva

  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

  • 1/2 csésze paradicsomkonzerv

  • 2 evőkanál paradicsompüré

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 2 teáskanál friss kakukkfű, apróra vágva (vagy 1 teáskanál szárított)

  • 1 teáskanál friss rozmaring, apróra vágva (vagy 1/2 teáskanál szárított)

  • 1 teáskanál friss oregánó (vagy 1/2 teáskanál szárított)

  • 1/2 teáskanál őrölt kömény

  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

  • 4 csésze víz vagy zöldségalaplé

  • Friss petrezselyem vagy újhagyma a díszítéshez (opcionális)

  • Friss parmezán sajt reszelve a tálaláshoz (opcionális)

  • Főtt tészta vagy rizs a tálaláshoz

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsd fel az olívaolajat. Adj hozzá apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd párold őket néhány percig, amíg az hagyma áttetszővé válik, és a fokhagyma illatos lesz. Öntsd hozzá a darált húst, majd pirítsd 5-7 percig, vagy amíg a hús teljesen átsül, és kissé megpirul. Majd add hozzá a paradicsomkonzervet, paradicsompürét, kakukkfüvet, rozmaringot, oregánót és őrölt köményt. Keverd össze alaposan, és főzd még 2-3 percig.

Ezután mehet bele a felaprított sárgarépa és zeller, még további 5-7 percig főzd őket, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak. Tedd hozzá a zöldborsót és a zöldbabot, majd öntsd fel az egészet vízzel vagy zöldségalaplével. Só és bors ízlés szerint kerülhet bele.

Hagyd, hogy felforrjon az étel, majd vedd alacsony fokozatra a hőt, és fedd le a serpenyőt. Még kb. 20-25 percig főhet a ragu, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak és a ragu besűrűsödik. Tálalás előtt díszítsd friss petrezselyemmel vagy újhagymával. Köretként főtt tésztát vagy rizst ajánlunk, és ha még frissen reszelt sajt is kerül rá, ellenállhatatlan lesz. Jó étvágyat mindenkinek!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mentsünk el valamit a húsvéti hangulatból! – Mondjuk ezt a szuper receptet!

Nemrég még a húsvéti nyuszit vártuk, most pedig lassan elbúcsúzunk az áprilistól is. Szerencsére a napsütés, az egyre hosszabbodó napok kárpótolnak minket ezért a kis „veszteségért”. De ha lenne kedved megidézni a néhány héttel ezelőtti ünnepi hangulatot, egy finom sütivel biztosan sikerülni fog.

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.