2022.04.03. 08:28:44 7429 256

Fagyaszd le a bazsalikomot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A zöldfűszerek használatával könnyedén feldobhatjuk még a legegyszerűbb ételünket is. Ezeket frissen is használhatjuk, akár a konyhaablakba telepített cserepekből lecsippentve, vagy éppen szárítva, előre megvásárolt állapotban. De le is fagyaszthatjuk őket! A bazsalikom például remekül érzi magát a „hűvösön”.

Bazsalikom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bazsalikom

Ha szeretnéd később, akár az ősszel, vagy a télen érezni a frissen szedett bazsalikom illatát, ízét, így fagyaszthatod le ezt a fűszernövényt:

  • Készíts elő egy edényt, amiben vizet forralsz. Egy másikba pedig tegyél néhány jégkockát.

  • A bazsalikomleveleket szedd le a növényről, majd mosd meg őket.

  • Most mehetnek 10 percre a forró vízbe, majd egy szűrőkanál segítségével halászd ki őket és egyből tedd őket a jégkockákra. Ha megvagy, szedegesd ki őket egy tányérra vagy tálcára, és hagyd, hogy megszáradjanak. Ügyelj rá, hogy a levelek ne érjenek egymáshoz.

  • Most tálcástul mehetnek a levelek a fagyasztóba. Ügyeljünk rá, hogy ne csúszannak egymásra a kis „lapok”, így egyenként fognak megkeményedni, megfagyni.

  • Ha már szépen megdermedtek a bazsalikomok, mehetnek egy fagyasztós dobozba vagy zacskóba, aztán újra a „hűvösre”. Nagyjából 1 évig tudod felhasználni így a leveleket.

Ha gyorsítanál a folyamaton

  • Végy egy jégkockatartót!

  • A növény leveleit szedd le, mosd meg és hagyd egy kicsit megszáradni!

  • Most tedd a leveleket egyenként a jégkockatartóba, majd engedj rájuk vizet.

  • Tedd a fagyasztóba a tartót, és várd meg, míg a levelek „kockásra” fagynak.

Pürésítve sem rossz!

Ha pestonak, krémnek szeretnéd felhasználni a paradicsomot, pürésítve is lefagyaszthatod.

  • Mosd meg a leveleket, majd hagyd megszáradni.

  • Tedd egy magasabb falú edénybe, majd egy kis olajjal és sóval pürésítsd.

  • Tedd a pürét kisebb csavaros tetejű üvegbe vagy üvegekbe, önts egy kis olajat a püré tetejére, majd mehet(nek) a fagyasztóba.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Hova tűntek a lovagok? Az udvariasság formálódásának története

Az életmódtörténet az egyik legizgalmasabb, legtöbb érdekességet feltáró kutatási területnek bizonyul. A különféle szokások, viselkedési formák, mindennapi tevékenységek, társas normák ugyancsak fontos helyhez jutnak a kutatások, történelmi visszalapozások során. Ezeket olvasva, olykor-olykor eltöprenghetünk azon az izgalmas kérdésen, hogy vajon a jövő életmódkutatói milyen módon fogják prezentálni a nagyközönség előtt a 21. század eleji szokáskultúrát?

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.