2022.05.31. 12:25:00 6818 231

Faképnél, mégis képben? Ezekre figyelj, ha barátkoznál az exeddel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor egy régóta tartó szerelem elhamvad, és a pár tagjainak útjai különválnak, nehéz lehet elképzelni az életet a másik nélkül. Emiatt egyes volt szerelmesek úgy döntenek, hogy nem szakítják meg egymással a kapcsolatot, hanem megpróbálnak barátok lenni.

Szakítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szakítás

De nem árt vigyázni, mert a volt párunkkal való kapcsolattartás bizony sokszor nem könnyű vagy bölcs ötlet. Ha hasonló helyzetbe kerültünk, talán még vissza lehet terelni a dolgokat a megfelelő mederbe. Íme, hogyan kapcsolódj az exedhez, miután már nem vagytok együtt! (Már ha egyáltalán érdemes a továbbiakban barátként jelen lenni egymás életében.)

1. Fogalmazd meg pontosan, hogy miért akarsz vele barátkozni!

Sok ember számára nehéz barátságosnak maradnia az exével. Ők inkább úgy döntenek, az a legjobb, ha teljesen megszakítják a kapcsolatot a volt kedvessel. Másoknak azonban ez könnyebben mehet, de ez is egyéni döntés egy egyedi szituációban, ami az adott két emberen múlik. Lehet, hogy az exeddel már a szerelmi kapcsolat kiteljesedése előtt is ismertétek egymást, és még elképzelni is lehetetlen, hogy ne legyetek részei egymás életének. Miután rájöttél, hogy lehetséges-e barátságot fenntartani vele, elkezdheted megtenni a szükséges lépéseket ennek érdekében.

2. Győződj meg róla, hogy jó viszonyban vagy!

Ha a szakításod rosszul végződött, és még mindig haragszol valamiért a korábbi kedvesedre, ne próbálkozz felvenni vele a kapcsolatot, amíg el nem fogadod a szakítás tényét, és meg nem bocsátasz neki mindent, amit tett. Ez a folyamat teszi lehetővé, hogy újra kapcsolatba léphess vele, ha tényleg szeretnéd őt az életedbe, és nem azért, mert bármit a feje akarsz később olvasni. Ha a megbocsátás nem jön szívből, akkor a legjobb, ha távol maradtok egymástól.

3. Győződj meg róla, hogy elmúltak a romantikus érzések egymás irányába!

Akár megromlott viszony miatt, akár baráti módon szakítottatok, ne keresd a barátságát, amíg még mindig vágyik az egyik fél a másik szerelmére. Lehet, hogy azért keresed őt, mert furcsa nem találkozni vele minden nap, vagy mert reméled, hogy újra összejöttök, de hiábavaló reménykedés helyett inkább dolgozz azon, hogy el tudd fogadni az új kapcsolati státuszodat.

4. Kezeld lazán a barátságot!

Amikor közös akaratból barátok maradtok, akkor se ugorj bele két lábbal a dologba: Ne hívd fel, és ne találkozz vele minden nap. Próbáld meg korlátozni a találkozást kezdetben néhány hetente egy-egy kávéházi összejövetelre, vagy időnként jelentkezzen be egy-egy rövid szöveges üzenettel, így mindkettőtöknek jut majd ideje eldönteni, hogy mik legyenek az új baráti viszonyotok alapszabályai.

5. Emlékezz a jóra, és felejtsd el a rosszat!

Miután létrejött a barátság, ne feledd, hogy többé már nem vagytok egy pár. Kisebb társaságban felemlegethetsz múltbeli vicces eseményeket, de ne mesélj semmilyen rázós időszakról a kapcsolatotokból és a közös szexuális élet is tabunak számít. Nincs semmilyen jó indok arra, hogy mindezek előkerüljenek, mert konfliktus adódhat belőle, és véget vethet az újdonsült barátságotoknak.

Forrás: www.ohlala.ca

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...