2017.05.29. 08:31:35 15166 364

Finomságok friss hozzávalókból - Receptek májusi zöldségekből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem csak az Anyák napja, nem csak a Május 1., nem csak a szikrázó napsütés, nem csak a frissítő eső miatt szeretjük a májust. Sőt, még csak nem is csak azért, mert ez a nyár előtti utolsó tavaszi hónap! Az ilyenkor termő, a kertből már begyűjthető, friss, ropogós zöldségek miatt is imádni való ez az időszak!

Újhagyma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Újhagyma

Ha Te is szereted a friss, tavaszi zöldségeket, ám a salátán kívül most mást készítenél belőle, ajánljuk figyelmedbe a következő finomságok receptjeit!:-)

Leves fejes salátából

Az ecetes salátán túl is van élet!:-)

Hozzávalók:

  • 30 dkg főtt burgonya

  • 3 db mogyoróhagyma

  • 3,5 dkg vaj

  • 75 ml fehérbor

  • 1,5 gerezd fokhagyma

  • 3 fej saláta

  • 1,5 l szárnyas vagy zöldséges alaplé

  • 300 ml tejszín

  • 6 evőkanál olívaolaj

  • 12 szelet bagett

  • 12 szelet húsosabb szalonna

  • csipet citromlé

  • só, bors

A krumplit mosd meg, majd hámozd meg és kockázd fel nagyobb darabokra. A mogyoróhagymát és a fokhagymát szeld apró kockákra. A vajat melegítsd fel egy edényben és dinszteld meg benne a felszeletelt zöldségeket. Locsold meg fehérborral, öntsd fel az alaplével és lefedve, 20 perc alatt főzd meg a zöldségeket. Amíg fő, mosd meg a salátát, szedd levelire. Néhányat az apróbb középső levelekből tegyél félre a tálaláshoz, a többit tépd nagyobb darabokra, öntözd meg a tejszín ¾ részével és tedd a hűtőszekrénybe. Ha megfőtt a krumpli, pürésítsd. Ha megvagy ezzel, locsold meg a bagettszeleteket olívaolajjal, majd pirítsd világosra mindkét oldalát. Ha kész, tedd a sütőbe kb. 80 ⁰C-ra, hogy melegen tartsd. A levest újra kezdd el forralni, add hozzá a tejszín ¾-ét és a salátaleveleket. Az egészet pürésítsd, amíg a leves szép zöld árnyalatot nem kap. Ízesítsd sóval, borssal, citromlével és forrald össze. A bagettszeletekre tedd rá a szalonnát, a maradék salátaleveleket pedig szeld nagyobb darabokra. A levest kicsit felmelegített mélytányérokba adagold, a közepére csurgass a maradék tejszínből és tedd rá a salátaszeleteket és szórd meg frissen őrölt borssal. A szalonnás bagettszeletekkel tálald!

Gyors sült rizs

Nem csak főzve, sütve is jó!

Hozzávalók:

  • 1 db hagyma

  • 1 db piros paprika

  • 1 db újhagyma

  • 1 csomag gyorsrizs

  • 20 dkg zöldborsó

  • 10 gramm friss gyömbér

  • 1 evőkanál szójaszósz

  • 2 db tojás

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • 4 dkg sós, pörkölt földimogyoró

  • 1 evőkanál korianderlevél

  • 1 szelet lime

A hagymát vágd csíkokra, a gyömbért hámozd meg és reszeld finomra. A paprikát negyedeld, majd szintén vágd csíkokra, persze, miután a magjait eltávolítottad. Az újhagymát mosd meg, és szeleteld kissé ovális szeletekre. Az olajat hevítsd fel egy nagyobb serpenyőben, és 3-4 percig, közepes lángon süsd a felaprított zöldségeket. Add hozzá a rizst és folyamatos kevergetés közben süsd 5 percig. Ha ezzel megvagy, forrázd le a zöldborsót forró vízzel. Ha kész, keverd össze a két tojást 1 evőkanál szójaszósszal. Keverd a borsót a rizshez, majd oszlasd el a keveréket a serpenyő szélén úgy, hogy középen egy lyuk keletkezzen. Ide mehet bele tojás, kicsit süsd, majd lassan keverd össze a rizzsel. A mogyorót vágd apróra és a korianderrel együtt keverd hozzá a sült rizshez. Végül locsold meg a lime levével és egy kis szójaszósszal.

Forrás: essen-und-trinken.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű alapanyagból különleges vacsora – lencsés zöldségtócsni joghurtos öntettel

Sokan gondolják, hogy különleges ételeket készíteni csak drága hozzávalókkal lehet. Pedig néha épp az egyszerű, hétköznapi alapanyagokból születnek a legizgalmasabb fogások. A lencse például olcsó, tápláló és sokoldalú, mégis ritkán gondolunk rá, ha vacsorát tervezünk. Most megmutatjuk, hogyan varázsolhatsz belőle könnyű, mégis különleges ételt.

Természetes hajápolás – mit tudnak a nagymamák titkos olajai, amit a modern kozmetikumok nem?

A hajápolás nem újkeletű dolog: évszázadokkal ezelőtt is keresték az emberek a fényes, egészséges haj titkát. Amíg ma tucatnyi flakont sorakoztatunk a fürdőszobapolcon, régen néhány egyszerű, természetes összetevővel érték el ugyanazt, vagy olykor még tartósabb eredményt. A nagymamák jól ismerték azokat az olajokat és növényi kivonatokat, amelyekkel táplálták és védték a hajat – anélkül, hogy mesterséges adalékanyagokra támaszkodtak volna.

Szilvás shake – finom, egészséges és szuperegyszerű!

A szilva nemcsak finom, hanem igazi szupersztár, ha az egészségünkről és az emésztésünkről van szó. Tele van rosttal, ami segíti a bélrendszer működését, így természetes módon támogatja az emésztést és a szervezet tisztulását. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, különösen magas a C-vitamin-tartalma, ami hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez.