2023.08.13. 12:26:23 6317 219

Fontos a kompromisszum! – De nem minden esetben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy boldog párkapcsolathoz a szerelmen, tiszteleten, a másik elfogadásán kívül még egy nagyon fontos dolog kell: a kompromisszumkészség! De mindig mindenben, 100 %-ig engednünk kell a másik félnek? Esetleg teljesen alárendelni magunkat a társunk akaratának? Hát, ez sem minden esetben állja meg a helyét!

Kompromisszum - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kompromisszum

Mert minden kompromisszum csak akkor és addig jó, amíg mindkét félnek megfelel és mindkét fél komfortosan érzi magát az adott helyzetben. Lássuk, melyek lehetnek azok a szituációk, melyekben érdemes ésszerűen végiggondolni, miről mondunk le a másik kedvéért.

Mikor? Mennyi? Miért?

Egy tartós kapcsolatban előbb vagy utóbb, de felmerül a gyerekvállalás kérdése. Mikor jöjjön a baba? Legyen-e tesó? Egyáltalán, szeretnénk-e gyereket? Azt hiszem, utóbbiban nemigen van kompromisszumos megoldás. Mert valaki vagy akar, vagy nem. Ha nagyon nem egyezik ebben a vélemény, az akár a kapcsolatot rovására is mehet.

A takaró alatt…

Kapcsolat nélkül van szex, de szex nélkül nincs kapcsolat. Nagy igazság, és nyilván igyekszik is mindkét fél a másik kívánságát teljesíteni, akár némi kompromisszum árán is. Ám ez csak addig jó, amíg mindketten komfortosan érzik magukat az adott helyzetben. Ha azonban az egyik félből a szituáció rossz érzést, vagy akár félelmet kelt, úgy onnantól fogva a másiknak kell engednie az igényeiből.

Az a bizonyos értékrend

Akár a gyermeknevelés kapcsán, akár már a kapcsolatban korábbi szakaszában felmerülhet az értékrend kérdése. Kinek mi a fontos az életben? Milyen elv alapján szeretné élni a napjait, hogyan tudja ezeket a kapcsolatba beintegrálni és hogyan tudja összefésülni a társa értékrendjével?

Hova tartatok?

Ha két ember egymásba szeret, akkor elkezdik tervezni a közös jövőt. Meglehet, a célok, álmok kezdetben nem egyeznek, de lassan-lassan mindenki csiszol rajta annyit, hogy egy közös élet is körvonalazódik az egyéni célok mellett. Jó esetben, persze! Mert például egy külföldre költözés esetén nem nagyon van kompromisszumos megoldás: vagy mindenki marad, vagy mindenki megy. Kérdés, ha az egyik fél lemond az álmairól, a másik tudja-e, akarja-e valahogy kárpótolni?

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...