Forralt bor helyett forralt gin? - Miért ne?
Nem kérdés, hogy az igencsak lelkes forralt bor rajongók a karácsonyon, szilveszteren, újéven kívül még miért várják a telet? Naná, hogy a finom, forró, illatos italért, amely egyaránt fontos résztvevője karácsonyi vásároknak, csajos estéknek, családi összejöveteleknek. Mi lenne, ha idén csavarnánk egy kicsit a dolgon?
Akik valóban odavannak a forralt borért, valószínűleg nem kell bemutatni ennek a finomságnak az összetevőit. Nos, a hozzávalók nagy részén nem is kell változtatni, csupán egy apróságot kell lecserélni: a bort. Méghozzá ginre!
Így készül a forralt gin!
Ezeket a hozzávalókat szerezd be ehhez a szuper italhoz, ha 4 fő részére készíted:
1 dl gin
1 db nagyobb gyömbér
4 db csillagánizs
8 dl almalé (de helyettesíthető piros szőlő vagy ribizlilével is)
2 db narancs
6 rúd fahéj
8 db egész szegfűszeg
1 késhegynyi jamaicai szegfűbors
Az almalevet öntsük egy edénybe, majd adjuk hozzá a narancs héját, annak kipréselt levét és a gerezdeket. A gyömbért pucoljuk meg, szeljük vékony karikákra és tegyük a lébe. Végül mehet bele a többi fűszer is. Ha minden benne van, 20 percig, közepes lángon melegítsük. Arra nagyon ügyeljünk, hogy ne forrjon az alaplevünk. A gint csak a végén adagoljuk bele, egy kanál segítségével kevergessük az italunkat.
Forrás: brigitte.de