2017.01.14. 13:18:15 15497 355

Forró bódítók – Ezt is ihatod forralt bor helyett
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A forralt boros időszak a karácsonyi vásárok végeztével sem ér véget. Éttermek, pubok, de még a kávézók kínálatában is szerepel ez a finom itóka, és ha már hideg, fagy, hó és január, legalább még egy ideig van lehetőségünk kortyolgatni belőle, akár beülnénk valahova, akár otthon készítjük.

Forró ital - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Forró ital

Ugyan én még nem hallottam ilyenről, de mi van akkor, ha valaki nem szereti ezt a téli italt? Maradjon a teánál, esetleg a forró csokinál? Akár ez is megoldás lehet, de a következő recepteket is érdemes kipróbálni!

Folyékony almás rétes

Ha az almás rétes jöhet minden mennyiségben, az ízében hasonló italt is szeretni fogod. Ehhez csupán almalére, egy kis kókuszlikőrre és némi fahéjra van szükséged. Keverd össze a hozzávalókat, és szórd meg egy kis őrölt fahéjjal a tetejét.

Bolondos forró csoki

Ha a forró csoki az egyik ok, amiért szereted a telet, feldobhatod egy kis alkohollal. Keverj némi rumot a meleg italba, a tetejére pedig kerüljön egy kis tejszínhab, és csokireszelék.

Forralt sör

Tán kicsit bizarrul hangzik, és nálunk annyira még nem terjedt el, de ha szeretsz új dolgokat kipróbálni, mindenképpen készítsd el otthon. Ehhez szükségünk lesz 0,5 dl sörre, amit megmelegítünk. 1 tojás sárgáját kikeverünk két evőkanál porcukorral, ehhez öntünk 0,5 deciliter tejszínt, majd szegfűszeggel, fahéjjal ízesítjük. Ha a sör már forr, hozzáadjuk a tojásos masszát. Ezután ismét felforraljuk a keveréket, majd hozzáöntünk 0,5 deciliter rumot, vagy rumaromát. Érdemes forrón fogyasztani, tetejét fahéjjal megszórni.

Forrás: brigitte.de, divany.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű alapanyagból különleges vacsora – lencsés zöldségtócsni joghurtos öntettel

Sokan gondolják, hogy különleges ételeket készíteni csak drága hozzávalókkal lehet. Pedig néha épp az egyszerű, hétköznapi alapanyagokból születnek a legizgalmasabb fogások. A lencse például olcsó, tápláló és sokoldalú, mégis ritkán gondolunk rá, ha vacsorát tervezünk. Most megmutatjuk, hogyan varázsolhatsz belőle könnyű, mégis különleges ételt.

Természetes hajápolás – mit tudnak a nagymamák titkos olajai, amit a modern kozmetikumok nem?

A hajápolás nem újkeletű dolog: évszázadokkal ezelőtt is keresték az emberek a fényes, egészséges haj titkát. Amíg ma tucatnyi flakont sorakoztatunk a fürdőszobapolcon, régen néhány egyszerű, természetes összetevővel érték el ugyanazt, vagy olykor még tartósabb eredményt. A nagymamák jól ismerték azokat az olajokat és növényi kivonatokat, amelyekkel táplálták és védték a hajat – anélkül, hogy mesterséges adalékanyagokra támaszkodtak volna.

Szilvás shake – finom, egészséges és szuperegyszerű!

A szilva nemcsak finom, hanem igazi szupersztár, ha az egészségünkről és az emésztésünkről van szó. Tele van rosttal, ami segíti a bélrendszer működését, így természetes módon támogatja az emésztést és a szervezet tisztulását. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, különösen magas a C-vitamin-tartalma, ami hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez.