Főzz levest petrezselyemből!
Ma már írtunk a petrezselyem jótékony hatásairól, most abban segítünk, hogy miképp fogyaszthatsz belőle többet. Amennyiben szereted a leveseket, akkor mindenképpen érdemes kipróbálnod a következő receptet, amelynek természetesen a főszereplője a zöld csodanövény.
Hozzávalók:
- 1 csokor friss petrezselyem, finomra vágva
- 1 közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 2 evőkanál olívaolaj vagy vaj
- 4 bögre zöldség vagy hús-alaplé
- 2 közepes burgonya, meghámozva és kockára vágva
- Só és bors ízlés szerint
- 1/2 csésze tejföl vagy joghurt (opcionális)
Egy közepes lábasban hevítsd fel az olívaolajat vagy vajat. Adj hozzá vöröshagymát és fokhagymát, majd párold üvegesre. Szórd hozzá a kockára vágott burgonyát, és pirítsd néhány percig. Öntsd fel zöldség- vagy hús alaplével, majd hagyd felforrni. Add hozzá a petrezselymet, és főzd a burgonya puhulásáig, ami általában kb. 15-20 perc. Sózd és borsozd ízlés szerint. Amikor a burgonya már megfőtt, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Használj botmixert vagy turmixgépet a leves pürésítésére. További ízlés szerinti fűszerezés után tálald melegen, és ha szeretnéd, adj hozzá egy kanál tejfölt vagy joghurtot.