2021.08.10. 15:00:00 9974 262

Főzz nyárias levest spenótból és csirkéből!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én bizony még a legnagyobb melegben is meg tudok kívánni egy jó adag levest! A hideg gyümölcslevesek nagyon frissítő hatásúak, ám nem annyira gazdagok, mint a hagyományos levelesek. Mitől lehet egy leves könnyű és nyárias egyszerre? A citromtól!

Nyárias leves csirkehúsból - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyárias leves csirkehúsból

Ha van egy órácskád, míg például valami tepsis étel megsül a sütőben vagy lejár a mosógép, esetleg a tápláló hajpakolás hatóidejét ütnéd el hasznosan, nosza, készítsd el a tejszín hozzáadása nélkül is testes és más látványra is guszta levest!

Leves csirkéből, spenóttal és citrommal

Hozzávalók 4 személyre

2 nagy fej vöröshagyma, félbevágva
1 fej fokhagyma, gerezdenként félbevágva
1 parmezán kérge
só és bors
3 kicsi csontos, bőr nélküli csirkemell
2 nagyobb tojás
6 ek. friss citromlé
900 gr, avagy 6 csésze bébispenót

Elkészítés

Egy nagy edényben 12 csésze vízben megpároljuk a hagymát, a fokhagymát, a parmezán sajt kérgét. 25 perc múlva szűrjük le egy nagy szűrőn át a szilárd anyagokat, majd öntsük vissza a folyadékot az eredeti főző edénybe.
Ízesítsük 1/2 teáskanálnyi sóval és egy kevés borssal, ezután forraljuk fel. Ebben főzzük a csirkét úgy 12 percig. A főzés után vegyük ki a levesből a húst, hagyjuk kissé kihűlni, majd vágjuk darabokra.

Közben egy közepes tálba üssük le a tojásokat, és egy villa segítségével keverjük habosra, adjuk hozzá a citromlevet is. Fokozatosan, evőkanalanként adagolva, keverjünk bele 1 csésze húslevest az edényből a felvert tojáshoz.
Majd ezt kell folyamatos kevergetés mellett, lassan visszaöntenünk a húsleveshez. Csökkentsünk le a kissé a főzési hőt, és főzzük addig, amíg a leves kissé be nem sűrűsödik és bársonyos lesz. Erre körülbelül 5 percig kell várnunk.
Miután a levest levettük a tűzről, keverjük bele a csirke húsát és a friss spenótleveleket. A tálalás előtt 5 percig jó, ha hagyjuk állni a levesünket.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Melegítő tavaszi édesburgonya-krémleves gyömbérrel és kókusztejjel

A tavasz kiszámíthatatlan — egyik nap virágillatú napsütés, másnap ködös, szeles hűvösség. Az ilyen időszakokban a lelkünk és a testünk is egy kis extra melegségre vágyik. Habár a téli nehéz ételek ideje már elmúlt, mégis jól esik valami melengető, mégis könnyed fogás. Ez a selymes édesburgonya-krémleves épp ezt nyújtja: melegséget, táplálást és egy kis egzotikus csavart is a gyömbér és kókusztej jóvoltából.

Egy csepp esély – 50 éves a magyarországi újszülöttkori szűrés

Minden ezredik újszülöttet érinthet valamilyen ritka betegség, és ezek között csaknem 30 olyan van, amelynek korai felismerésére Magyarországon már 1975 óta működik országos szűrőprogram. Az elmúlt fél évszázadban a szűrőközpontokban – 2007 óta Budapesten a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján és a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján – több mint 5,6 millió újszülött vérmintáját elemezték, és 3289 olyan gyermeket szűrtek ki, akiknél már az előtt megkezdhették a kezelést, hogy a betegség tünetet okozott volna.

Tavaszi szépségrutin hűvösebb napokra – így ápold bőröd májusban is

Májusi virágzás ide vagy oda, a tavasz nem mindig szól napsütésről és langyos szellőről. A hűvösebb, szelesebb napokon a bőrünk könnyen kiszáradhat, érzékennyé válhat, vagy épp zsírosodni kezdhet a fűtött terek, szél és hőmérséklet-ingadozás miatt. Épp ezért a tavaszi szépségrutin sem lehet egy az egyben a nyári előfutára – finomhangolásra van szükség.