2021.08.10. 15:00:00 9383 262

Főzz nyárias levest spenótból és csirkéből!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én bizony még a legnagyobb melegben is meg tudok kívánni egy jó adag levest! A hideg gyümölcslevesek nagyon frissítő hatásúak, ám nem annyira gazdagok, mint a hagyományos levelesek. Mitől lehet egy leves könnyű és nyárias egyszerre? A citromtól!

Nyárias leves csirkehúsból - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyárias leves csirkehúsból

Ha van egy órácskád, míg például valami tepsis étel megsül a sütőben vagy lejár a mosógép, esetleg a tápláló hajpakolás hatóidejét ütnéd el hasznosan, nosza, készítsd el a tejszín hozzáadása nélkül is testes és más látványra is guszta levest!

Leves csirkéből, spenóttal és citrommal

Hozzávalók 4 személyre

2 nagy fej vöröshagyma, félbevágva
1 fej fokhagyma, gerezdenként félbevágva
1 parmezán kérge
só és bors
3 kicsi csontos, bőr nélküli csirkemell
2 nagyobb tojás
6 ek. friss citromlé
900 gr, avagy 6 csésze bébispenót

Elkészítés

Egy nagy edényben 12 csésze vízben megpároljuk a hagymát, a fokhagymát, a parmezán sajt kérgét. 25 perc múlva szűrjük le egy nagy szűrőn át a szilárd anyagokat, majd öntsük vissza a folyadékot az eredeti főző edénybe.
Ízesítsük 1/2 teáskanálnyi sóval és egy kevés borssal, ezután forraljuk fel. Ebben főzzük a csirkét úgy 12 percig. A főzés után vegyük ki a levesből a húst, hagyjuk kissé kihűlni, majd vágjuk darabokra.

Közben egy közepes tálba üssük le a tojásokat, és egy villa segítségével keverjük habosra, adjuk hozzá a citromlevet is. Fokozatosan, evőkanalanként adagolva, keverjünk bele 1 csésze húslevest az edényből a felvert tojáshoz.
Majd ezt kell folyamatos kevergetés mellett, lassan visszaöntenünk a húsleveshez. Csökkentsünk le a kissé a főzési hőt, és főzzük addig, amíg a leves kissé be nem sűrűsödik és bársonyos lesz. Erre körülbelül 5 percig kell várnunk.
Miután a levest levettük a tűzről, keverjük bele a csirke húsát és a friss spenótleveleket. A tálalás előtt 5 percig jó, ha hagyjuk állni a levesünket.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...