2021.08.08. 08:31:40 7469 240

Gazpacho nyáriasítva – Gyümölcsösen az igazi!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha a nyári kánikulában kevésbé kívánjuk a forró leveseket, ám ha a gyümölcsleves meg túl édes, akkor a gazpacho tuti befutó lesz. Üde, friss, és nagyon finom. Mi lenne, ha egy kis gyümölcs segítségével még egy kicsit nyáriasabbá tennénk? Próbáljuk ki dinnyével vagy nektarinnal!

Gazpacho - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gazpacho

Akkor maradva a fűszeres ízeknél, de némi gyümölccsel megbolondítva, íme a receptek:

Ha a nektarinos verzió érdekelne…

… akkor ezeket a **hozzávalók*at szerezd be:

  • 30 dkg nektarin

  • 25 dkg piros húsú paprika (ha szereted a csípős ízt, mehet bele egy kevés csípős paprika is)

  • 30 dkg paradicsom

  • 2 szál zellerszár

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál sherry ecet

  • 6 szál korianderzöld

  • 3 evőkanál fenyőmag

  • 1 teáskanál currypor

  • 2 evőkanál limelé

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • só, bors

A paprikát, (ízlés szerinti) csípős paprikát megmossuk, kimagozzuk és negyedeljük. A zellerszárat megpucoljuk, felkarikázzuk. A hagymát, fokhagymát, paradicsomot, nektarint (magtalanítás után) nagyobb darabokra vágjuk. A feldarabolt gyümölcsöt, zöldségeket 3,5 dl vízzel, ecettel, limelével, curry-vel, 1 teáskanál sóval pürésítjük. Tovább ízesíthető még sóval, borssal. Ezután kerüljön hideg helyre! A fenyőmagot pirítsuk meg, hagyjuk kihűlni, majd aprítsuk fel. A korianderleveleket szedjük le az ágról, szeljük kis darabokra. A lehűtött leves mehet tányérokba (előtte akár újra lehet pürésíteni), amit olajjal megöntözve, korianderzölddel és fenyőmaggal megszórva tálaljuk.

Forrás: essen-und-trinken.de

Ha dinnyés verzió lenne a kedvenced…

… akkor pedig ezeket szerezd be hozzá:

  • 1 db sárga és 1 db piros húsú paprika

  • 1 kg dinnye

  • 60 dkg paradicsom

  • 2 db piros erős paprika

  • 2 dl szénsavas ásványvíz

  • 6 szál citromfű

  • 1 evőkanál fehérborecet (Chardonnay)

  • 2 teáskanál Fleur de sel

  • 2 teáskanál citromhéj

  • 4 evőkanál olívaolaj

  • csipet cukor

Az uborkát mossuk, pucoljuk meg, vágjuk 6 részre. Az 1/6-od részét szeljük kis kockákra. A paprikát szintén tisztítsuk meg, annak pedig a negyed részét kockázzuk. Az uborkával, illetve a finomra vágott citromfűvel tegyük egy üvegbe és tegyük hideg helyre. A dinnyét pucoljuk meg, vágjuk kockákra, a maradék uborkát szintén, a csípős paprikát vágjuk karikákra, a paradicsomot szintén mossuk meg, igény szerint meg is hámozhatjuk, majd kockázzuk fel. Az összes zöldséget, dinnyét tegyük egy edénybe, majd az ásványvízzel, cukorral, ecettel, citromhéjjal, olívaolajjal és a „sóval” turmixoljuk össze. Nagyjából fél órára rakjuk hideg helyre. Ha lehűlt, az előzőleg hidegre tett zöldségekkel tálaljuk.

Forrás: essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...