Görögdinnyés saláta – frissítő és különleges kombináció
Görögdinnye salátában? Igen, és nem is akármilyenben! Ez a hűs, lédús gyümölcs nemcsak a kerti partik elengedhetetlen része, de sós fogásokban is meglepően jól működik. Egy hideg, frissítő görögdinnyés saláta tökéletes választás a forró napokra, hiszen egyszerre táplál, hidratál és szuper ízélményt nyújt.

Magas – több mint 90%-os – víztartalma miatt kiválóan pótolja a folyadékot a nyári melegben. Emellett gazdag A- és C-vitaminban, likopinban és antioxidánsokban, miközben kalóriából alig tartalmaz – tehát könnyű, egészséges, és diétabarát. A sós-fanyar-fűszeres hozzávalókkal – mint a feta sajt, lime, menta vagy egy kis balzsamecet – elképesztően izgalmas ízvilágot alkot. A sós feta tökéletesen kiegyensúlyozza a dinnye édességét, a friss zöldfűszerek pedig még élénkebbé teszik az összhatást. Dióval vagy pirított napraforgómaggal még roppanósabbá tehető. Az elkészítése pillanatok alatt megvan, és akár köretként, akár önálló ételként is tálalható. Laktató, mégis könnyű – pont, amire nyáron vágyunk. Plusz pont: vendégvárónak is ideális, mert mutatós és mindenki rácsodálkozik. A görögdinnye tehát sokkal több, mint nyári nassolnivaló – próbáld ki salátában is, és garantáltan új kedvenc születik!
Hozzávalók:
60 dkg dinnye
25 dkg grillsajt
30 dkg paradicsom
3 ág menta
6 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
só, bors
A paradicsomokat mosd meg, vágd félbe. A dinnyét hámozd meg és kockázd fel. A grillsajtot szintén vágd kb. 1 cm-es kockákra. A sajtot serpenyőben pirítsd meg, oldalanként 2-3 perc elég lesz. A mézet, citromlevet, sót, borsot egy nagy edényben keverd össze, add hozzá az olajat. Óvatosan keverd be a paradicsomot, dinnyét, majd mehet bele a sajt. Mentalevelekkel megszórva tálald. Friss kenyér passzol hozzá.
Forrás: essen-und-trinken.de