Ha február, akkor fánk! – Különleges almafánk
Szeretjük a februárt, naná, miért is ne szeretnénk? Hiszen az utolsó téli hónap, ráadásul a legrövidebb hónap. Ám ami még lényegesebb, hogy ilyenkor degeszre ehetjük magunkat fánkból. Van szalagos, csöröge, túró és almás! Készítsünk most ez utóbbiból egy adagot!
Ehhez a finomsághoz ezt a néhány hozzávalót szedd össze:
2 db közepes alma
2 evőkanál cukor
4 db tojás
15 dkg liszt
7,5 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg reszelt mandula
csipet só
olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
víz
A sót, cukrot, vajat, vaníliás cukrot a 2,5 dl vízzel feltesszük főni. Tegyük hozzá a lisztet és keverjük addig, amíg össze nem áll a tésztánk. Vegyük le a tűzről az edényt, adjunk hozzá egy tojást és a robotgép dagasztó szárával keverjük össze alaposan. Mehet bele a többi tojás is, de a következő tojás mindig csak akkor kerüljön bele, ha az előzővel már simára kevertük a tésztát. Az almát mossuk, hámozzuk meg, majd szeljük apró kockákra. A mandulát pirítsuk meg, majd az almával együtt dolgozzuk bele a tésztába. Melegítsük az olajat, 2 teáskanál segítségével készítsünk gombócokat és süssük ki őket a forró olajban. Tegyük konyhai törlővel kibélelt tányérra, ezzel kicsit felitatjuk róla az olajat. Porcukorral szórjuk meg, mielőtt belakmározunk belőle!
Forrás: brigitte.de