2024.08.29. 12:32:41 4920 183

Hangolódjunk időben az őszre, kezdjük újra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már küszöbön az őszi szezon, amikor várakozásaink szerint előkerülnek a gardrób mélyéről az ezzel az évszakkal rezonáló öltözetek - a garbó, a csizma, a bőrkabát, a skinny nadrág -, és szinte megfékezhetetlen vágyat érezhetünk az otthonunk átöltöztetésére is. Felkerülnek az ágakkal és termésekkel ékesített díszvázák az asztalra, otthonszerte pompáznak az őszi hangulatot idéző színes levelek és az elmaradhatatlan „tök dekor.” Közben pedig megcirógatja az orrunkat a konyhából beszűrődő diós és körtés sütemények illata…

Nyugalomban Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyugalomban Fotó:123rf.hu

Ami megváltozni látszik: Jadu Dash, a Southamptoni Egyetem környezettudósa szerint az elmúlt három évtized során a vegetáció (növényzet) növekedési periódusa legalább egy hónappal meghosszabbodott, a szezonális ritmus pedig az egész ökoszisztémát érintően megváltozott. A jelentős éghajlati változások következtében egyre nehezebb határt húzni az egyes évszakok között - a jövőjüket pedig annál nehezebb megjósolni. A tavasz, a nyár, az ősz és a tél ritmusa már nem a régi, hiszen a globális felmelegedés, az emelkedő hőmérséklet átformálta az évszakok megszokott és természetes időtartamát. Ennek hatására tapasztaljuk azt, hogy az ősz pár héttel később köszönt ránk. 2022-ben 2,7 °C-kal volt melegebb, mint az 1961 és 1990 közötti 29 évben.

Mindennek ellenére a belső, őszre hangolódó várakozás kikoptathatatlannak mutatkozó magabiztossággal kopog be a mindennapjainkba, hogy ily módon hozzon örömet, kedvet számunkra. Talán éppen egy újrakezdéshez - hiszen miért is kellene ezzel tavaszig várnunk?

A gardróbrendezés, az őszi nagytakarítás és a házdekorálás kiváló alkalmat kínál a belső frissülésre is. Ilyenkor summázhatjuk a magunk mögött hagyott eseménydús hónapokat, a megszerzett élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodva elkezdhetjük kidolgozni az új terveket és célokat.

Amikor a jegeskávé helyett a melengetőbb italok ideje köszönt ránk, magunk is méltán érezhetjük azt, hogy egy életünk egy újabb fejezetéhez érkeztünk. Mérjük fel a jelenlegi helyzetünket és gondoljuk végig, mit tehetünk önmagunk és családunk érdekében. Esetleg beiratkozhatunk egy régóta tervezett tanfolyamra, vagy elkezdhetünk egy új hobbi tevékenységet.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...