2022.09.09. 17:50:43 9041 300

Házi ajvár – Horvát ízek, ha még nem akarod elengedni a nyarat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Megértjük, ha még egy picit szeretted volna kiélvezni a nyarat, mielőtt beköszönt az ősz, de sajnos egyszer minden jó véget ér. Igaz, a negyvenfokos meleget és a hőségriadót nem sírjuk vissza, de a viszonylag gondtalan, pihenős nyári napokat annál inkább. A horvát nyaralás emlékeit is szívesen elő-előcsalogatjuk. Hogy könnyebb legyen felidézni, készítsünk egy kis ajvárt!

Ajvár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ajvár

A padlizsánnak, a paradicsomnak és a paprikának is itt a szezonja, így minden adott, hogy egy finom ajvárt készítsünk. Sült húsok mellé, csevapcsicsához vagy akár egy egyszerű pirítóshoz is isteni zöldségkrém, amit megéri otthon elkészíteni. Lássuk a hozzávalókat!

Házi ajvár

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 4 db kápia paprika
  • 1 db hegyes erős paprika, vagy más csípős dolog
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej fokhagyma
  • Só, bors
  • Fél dl olívaolaj
  • pár csepp citromlé

Elkészítés:

Az ajvár elkészítéséhez sütőben kell megsütnünk a zöldségeket. Miután előkészítettük őket gyakorlatilag minden mehet be egybe a sütőbe. Ehhez egy éles késsel a padlizsánokat félbevágjuk, majd a húsukat beirdaljuk, úgy hogy szép négyzetrácsos legyen a végeredmény. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd besózzuk és egy picit meglocsoljuk olívaolajjal. A fokhagymát egészben egy alufóliába csomagoljuk, de mielőtt lezárnánk a tetejét, olívaolajat löttyintünk rá.

A paradicsomot is a tepsibe helyezzük, csak úgy, egymagában.

A kápia paprikákat és a csípős paprikát egy másik tepsibe tesszük.

Mindkét tepsit a sütőbe helyezzük, a paprika kerül felülre. 200 fokon addig sütjük, míg a paprika héja megfeketedik kissé. Ezután mindent kiveszünk a sütőből. A paprikákat lefedjük, hogy kihűlhessenek. A padlizsánok húsát kikanalazzuk és aprító vagy turmixgépbe tesszük. A sült paradicsom is mehet mellé, miután a fokhagymákat kipréseltük a héjukból, azt is odadobhatjuk. A paprikák héját eltávolítjuk, a csumát is kiszedjük, így adjuk a többi zöldséghez. Kicsit lepürésítjük, de csak annyira, hogy darabos maradjon. Olívaolajjal, sóval, borssal és citromlével gazdagítjuk az ízét, majd betesszük pár órára a hűtőszekrénybe. Amikor jól összeértek az ízek, már fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...