Hogy ne repedjen! – Így főzd a tojást!
Még a leggyakorlottabb háziasszonnyal is megesik, hogy a reggelire, vacsorára, vagy éppen az isteni rakott krumplihoz főzött tojás szétreped. Ilyenkor némi bosszankodás után azért elfogyasztjuk, habár jobban örültünk volna, ha a tojások egészben maradtak volna.
Szerencsére, van erre is megoldás! Szuper tippek, hogy a tojáshéj egyben maradjon!
Nem mindegy a hőmérséklet!
A hűtőből kivett, hideg tojást ne tedd azonnal a főzővízbe! Hagyd, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen, és csak ezután kezdd el főzni!
Amikor nem baj, ha lyukas!
Hogy csökkentsd a nyomáskülönbséget, a tojások tetejére és aljára bökj egy-egy lyukat. Ezt megteheted kifejezetten erre alkalmas tűvel, vagy színes végű (térkép)tűvel!
Ízesítsd!
A főzőlébe kerüljön egy kis só vagy ecet, így a tojások héja biztosan egyben marad!
Forrás: haushaltstipps.net