2017.02.13. 08:30:45 16296 387

Hogy piruljon, de ne égjen! – Tipp a sajttal megszórt ételek sütéséhez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

„Addig süsd, amíg sajt szépen rá nem pirul!” – majdnem minden sajtos recept végén ez olvasható. Mert az úgy finom. Ám sokszor megesik, hogy kicsit túlzásba visszük a sütést, pirítást, és a sajt az aranybarna szín helyett inkább sötétebb árnyalatban pompázik, és az íze sem olyan mint kellene. Vagyis, egy kicsit (vagy nagyon) megég…

Sajttal szórt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sajttal szórt

Maga az étel még nyers, de az azt borító finom sajtréteg már régen meg-, sőt, inkább már „túlsült”? Biztos Te is sokszor bosszankodtál már hasonló probléma miatt. Szerencsére nem megoldhatatlan helyzet ez sem, néhány apró trükkel pont olyan ropogós lesz a sajt az egyes fogások tetején, amilyennek szereted!

Végy egy kis tejet!

Hogy elkerüld az égést, mielőtt rászórnád az ételed tetejére a sajtot és az a sütőbe kerülne, áztasd be kicsit hideg tejbe. Csöpögtesd le, és így kerüljön rá az finom fogásra, majd a sütőbe. Ez a módszer segíthet megakadályozni, hogy a sajt túl hamar megsüljön, illetve megégjen.

Játssz az idővel!

Ha csak röviddel azelőtt szórod meg az ételt a sajttal, hogy kivennéd a sütőből, ráégni már biztos nem fog az ebéd/vacsora tetejére, viszont szépen megpirul.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű alapanyagból különleges vacsora – lencsés zöldségtócsni joghurtos öntettel

Sokan gondolják, hogy különleges ételeket készíteni csak drága hozzávalókkal lehet. Pedig néha épp az egyszerű, hétköznapi alapanyagokból születnek a legizgalmasabb fogások. A lencse például olcsó, tápláló és sokoldalú, mégis ritkán gondolunk rá, ha vacsorát tervezünk. Most megmutatjuk, hogyan varázsolhatsz belőle könnyű, mégis különleges ételt.

Természetes hajápolás – mit tudnak a nagymamák titkos olajai, amit a modern kozmetikumok nem?

A hajápolás nem újkeletű dolog: évszázadokkal ezelőtt is keresték az emberek a fényes, egészséges haj titkát. Amíg ma tucatnyi flakont sorakoztatunk a fürdőszobapolcon, régen néhány egyszerű, természetes összetevővel érték el ugyanazt, vagy olykor még tartósabb eredményt. A nagymamák jól ismerték azokat az olajokat és növényi kivonatokat, amelyekkel táplálták és védték a hajat – anélkül, hogy mesterséges adalékanyagokra támaszkodtak volna.

Szilvás shake – finom, egészséges és szuperegyszerű!

A szilva nemcsak finom, hanem igazi szupersztár, ha az egészségünkről és az emésztésünkről van szó. Tele van rosttal, ami segíti a bélrendszer működését, így természetes módon támogatja az emésztést és a szervezet tisztulását. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, különösen magas a C-vitamin-tartalma, ami hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez.