Hogy piruljon, de ne égjen! – Tipp a sajttal megszórt ételek sütéséhez
„Addig süsd, amíg sajt szépen rá nem pirul!” – majdnem minden sajtos recept végén ez olvasható. Mert az úgy finom. Ám sokszor megesik, hogy kicsit túlzásba visszük a sütést, pirítást, és a sajt az aranybarna szín helyett inkább sötétebb árnyalatban pompázik, és az íze sem olyan mint kellene. Vagyis, egy kicsit (vagy nagyon) megég…
Maga az étel még nyers, de az azt borító finom sajtréteg már régen meg-, sőt, inkább már „túlsült”? Biztos Te is sokszor bosszankodtál már hasonló probléma miatt. Szerencsére nem megoldhatatlan helyzet ez sem, néhány apró trükkel pont olyan ropogós lesz a sajt az egyes fogások tetején, amilyennek szereted!
Végy egy kis tejet!
Hogy elkerüld az égést, mielőtt rászórnád az ételed tetejére a sajtot és az a sütőbe kerülne, áztasd be kicsit hideg tejbe. Csöpögtesd le, és így kerüljön rá az finom fogásra, majd a sütőbe. Ez a módszer segíthet megakadályozni, hogy a sajt túl hamar megsüljön, illetve megégjen.
Játssz az idővel!
Ha csak röviddel azelőtt szórod meg az ételt a sajttal, hogy kivennéd a sütőből, ráégni már biztos nem fog az ebéd/vacsora tetejére, viszont szépen megpirul.
Forrás: haushaltstipps.net