2022.11.12. 14:11:54 6153 262

Hogy semmi ne vesszen kárba! – Kortyolj az almáspite mellé almateát
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van mit tanulnunk nagyanyáinktól, akik a spórolás nagymesterei voltak annak idején. Isteni fogásokat készítettek szinte a semmiből és igyekeztek a lehető legkevesebb pazarlással finom ételeket varázsolni a családi asztalra.

Alma és dió - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Alma és dió

Persze, az, hogy minél kevesebb dolog menjen a szemétbe, ma sem ment ki a divatból, csak már neve is van: ez a „zero waste” jelensége, amit remélhetőleg, minél többen a magukévá tesznek a közeljövőben. Ennek szellemében ajánljuk a figyelmedbe a lenti receptet, melynek alapja a fel nem használt almahéj.

Almáspite készül?

Az ősz egyik népszerű süteménye az almáspite, biztos nálatok is gyakran készül. Neked is eszedbe jutott már, milyen óriási pazarlás kidobni a sok almahéjat, amit a töltekékbe kerülő almáról szedsz le? Nos, mostantól nem lesz rá gondod, mert remekül felhasználhatod ezt is! Íme, az almahéjból készült tea hozzávalói és elkészítési módja:

  • 1 kg almából nyert alma héja

  • 1 db citromból nyert citromlé

  • ízlés szerint cukor, méz, egyéb édesítő

Az almahéjakat terítsd ki egy újságpapírra, vagy lógasd fel, hogy egy kicsit megszáradjanak. Így még intenzívebb lesz az íze. Forralj egy nagyobb mennyiségű vizet. Ha már forr, dobd bele az almahéjakat. Hagyd egy kicsit még együtt főni, majd hagyd állni körülbelül 10 percig. Szűrd le, és ízlés szerint citrommal, cukorral/mézzel/édesítővel ízesítsd.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...