2023.07.26. 17:25:00 10261 278

Hogyan lesz a joghurtból leves? A törökök megmutatják!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sajnos hiába a nagy meleg, nagyon hamar képes vagyok megunni a gyümölcs- és egyéb salátákat, nyáron is szívesen eszek egy jó főzeléket vagy egy tartalmasabb levest. A levesek folyadéktartalma a nagy hőségben szintén hozzájárulhat a vízháztartásunk rendben tartásához, így nem csoda, hogy a napsütésben bővelkedő országok népeitől is tudunk egy-egy nyárias leves receptjét kölcsönözni.

Török leves joghurttal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Török leves joghurttal

Nálam az olasz és a görög őrület után a török gasztronómia felfedezése van soron. Gyere, csatlakozz te is! A leveshez hagyományos módon egy házilag sütött lepénykenyér is tartozik, de én ezt most megspórolom és a török boltban kapható pitátval fogom helyettesíteni.

Török joghurt leves

A leves hozzávalói és elkészítése:

6 csésze alaplé
1 csésze árpagyöngy
1 csésze csicseriborsó (konzervből) leöblítve és lecsepegtetve
3 csésze török vagy natúr joghurt
3 evőkanál liszt
2 nagy tojás sárgája
2 csésze hideg víz
Só, ízlés szerint
Mentalevél és fekete bors a díszítéshez

Forraljuk fel az alaplét közepesen magas hőmérsékleten egy magasabb falú lábasban, majd keverjük hozzá az árpagyöngyöt. A hőt alacsonyabbra véve fedő alatt főzzük, de ne felejtsük el időnként megkeverni! Az árpa úgy fél óra főzés után fő meg. Ellenőrizzük, hogy biztosan jól megpuhuljon!

A csicseriborsót adjuk hozzá a levesalaphoz, és főzzük tovább azt. Eközben a joghurtot, a lisztet és a tojássárgákat keverjük össze jól egy tálban, majd adagonként hígítsuk el a 2 csésze hideg vízzel. A joghurtos “rántást” egy szűrőn keresztül öntsük hozzá a leveshez, majd ismét fedjük le az edényt, és . folytassuk a főzést még további 6-10 percig, hogy a felejleges nedvesség elpárologhasson. Végül ízlés szerinti mennyiségű sóval fűszerezzük.

Tálaláskor mentalevelekkel és frissen őrölt fekete borssal díszítjük a levest, amihez vajon átpirított, feta sajttal megtöltött pidét is kínálhatunk.

Forrás: www.foodandwine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Így párosítsd a magyar borokat az ételekhez – szőlőtől a pohárig

Ma már beszéltünk a szőlőről, most pedig nézzük, mi lesz belőle, ha hagyjuk, hogy a borászok elvégezzék a maguk varázslatát. A magyar borvilág rendkívül gazdag és sokszínű: vulkanikus dűlők, napsütötte lankák és a Kárpát-medence különleges mikroklímája adja a boraink karakterét. De talán az egyik legizgalmasabb kérdés mindig az: melyik borhoz mi illik a tányéron?

A nyár végének egyik legédesebb, fürtös ajándéka

Augusztus végén, szeptember elején a piacokon és a szőlőhegyeken egyaránt megjelenik a nyár egyik legszebb ajándéka: a szőlő. Amikor a forró napok lassan átadják helyüket a hűvösebb reggeleknek, és a levegőben megjelenik az ősz ígérete, a szőlő édes, zamatos íze minden falatban magával hozza a nyár esszenciáját. Most van az az időszak, amikor nemcsak frissen, hanem borok, mustok és különféle ételek alapanyagaként is ünnepelhetjük ezt a gyümölcsöt.

Búcsú egy újabb nyártól! – 4+1 inspiráló és vigasztaló gondolat a nyár utolsó napjaira

Van valami egészen különleges a nyár végében. Ahogy rövidülnek a nappalok, és a napfény már nem perzsel, csak simogat, úgy lopódzik be lassan a levegőbe egy kis nosztalgia. Még őrizzük a strandolások emlékét, a késő esti beszélgetéseket, a napbarnított bőr érzését… és közben már érezzük, hogy valami új van a küszöbön. Búcsút intünk a nyárnak, de nem szomorúan – inkább hálával a megélt pillanatokért.