Húsmentes finomság a grillrácsról! – Van élet a pácolt húson túl!
Tombol a nyár, egyre gyakrabban kerül elő a grill, hogy a kellemesebb késő délutáni órákban rákerüljenek a már jó előre bepácolt husik és egyéb finomságok a rácsra. Idén szeretnél valami egészen különlegeset is kipróbálni, már ami a grillrecepteket illeti? Ha a válaszod igen, akkor a lenti néhány sor Neked szól!
Ebben az esetben a hús pácolásával nem kell bíbelődnöd, csupán a következő hozzávalókat kell összeszedned:
4 db nagyobb méretű paradicsom
1 adag mozzarella
2 szelet toastkenyér
1 gerezd fokhagyma
1 marék bazsalikom
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
A paradicsomokat mossuk meg, majd vágjuk le a tetejüket, és vájjuk ki belőle a lédús részt. A kivájt részt kockázzuk fel. A mozzarellát szintén kockázzuk fel, majd tegyünk ugyanígy a toast kenyérrel is. A bazsalikomot szeljük apróra, a fokhagymát megtisztítás után szintén aprítsuk fel. A kenyérkockákat pirítsuk meg egy kevés olívaolajon, aztán keverjük össze a paradicsomhússal, mozzarellával, a bazsalikom felével, sóval, borssal és a balzsamecettel. Ha megvan, töltsük vissza a keveréket a paradicsomokba, majd mehetnek grilltálcára, aztán a „tűzre”, ahol 8-10 percig süssük. Ha elkészült, még egy kis paradicsommal megszórhatjuk! Magában is fogyasztható, sőt! De ha nem bírod elhagyni a húst, akár az mellé is mehet, köretként. Ha szeretnél mellé egy szuper, grillezett desszertet is, ezt ki ne hagyd! Ha pedig a köretet dobnád fel, ezeket itt érdemes elolvasnod!
Forrás: rewe.de