2024.08.30. 17:40:14 6606 234

Így beszél a tested! - 4+1 jel, ami a magas érzelmi intelligenciára utalhat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az érzelmi intelligencia az a képesség, amellyel felismerjük, megértjük és kezeljük saját érzelmeinket, valamint empatikusan viszonyulunk mások érzéseihez. Régóta tudjuk, hogy legalább olyan fontos, mint az intelligenciahányadosunk, sőt, bizonyos esetekben még jelentősebb szerepet is kaphat.

Testbeszéd Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Testbeszéd Fotó: 123rf.hu

Az érzelmi intelligencia fontos szerepet játszik az emberi kapcsolatokban, a munkahelyi teljesítményben és az általános jólétben. Magában foglalja az önismeretet, az önszabályozást, a motivációt, az empátiát és a szociális készségeket. Az érzelmi intelligencia fejlesztése hozzájárulhat a konfliktusok hatékonyabb kezeléséhez, a jobb kommunikációhoz és az együttműködés javításához. Miről tudod, hogy Te magad, vagy akár a környezetedben élők magas érzelmi intelligenciával bírnak? Ebből a 4+1 jelből biztosan!

  • Nem zavar a csend! Tisztában vagy vele, hogy nem mindig kellenek a szavak ahhoz, hogy a másik érezze: jelen vagy, vele vagy, érte vagy.

  • Gyakran biccentesz? Beszélgetés közben gyakran biccentéssel jelzed a másik felé, hogy ott vagy, figyelsz rá? Semmi kétség, az érzelmi intelligenciád magas!

  • Nem félsz a másik szemébe nézni? Ha nem esik nehezedre folyamatosan tartani a szemkontaktust, az arra utal, hogy magas érzelmi intelligenciával bírsz.

  • Nevetni csak őszintén! Érdemes máshogy? Ha képes vagy a tiszta, őszinte nevetésre, akkor nincs kétség, egy magas érzelmi EQ-val bíró emberrel állsz szemben!

  • Nyitott személyiség, nyitott testtartás! Ha teljes testeddel odafordulsz a másik emberhez, amikor vele beszélsz, az – többek között – utalhat arra (is), hogy megértéssel fordulsz embertársaid felé.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...