2016.02.27. 08:32:47 11608 361

Így hatnak a hangulatunkra az ételek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is az a típus vagy, aki stresszhelyzetben, esetleg nagy bánat esetén töménytelen mennyiségű csokit képes elpusztítani? Vagy épp örömödben falnál fel rengeteg édességet, vagy sós finomságot? Bizonyos ételek valóban befolyásolhatják a hangulatunkat, vagy ez csak egy jó ok a nasira?

Ételek, hangulatok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ételek, hangulatok

Valószínűleg oka van annak, hogy éppen mikor milyen ételt kívánsz. Ám van, hogy semmit nem bírnál megenni. Ilyenkor válogass a hangulatod szerint!

Mit egyél…

… ha a kiakadás határán állsz?

Télen talán nem nehéz rávenned magad arra, hogy megegyél néhány narancsot. Ennek a finomságnak köztudott a stresszcsökkentő képessége. De nem nyúlsz mellé a spárgával sem, hiszen az ebben a zöldségben található rengeteg B-vitamin jó hatással van az idegekre.

... ha túlságosan fáradt vagy?

Ha az alvás-ébrenlét ritmusával van a gond Nálad, meglehet, a serotonin hormon hiánya idézi ezt elő az agyadban. A kivi segíthet ennek a hormonszintnek a helyreállításában. Ha alvás előtt sajtot fogyasztasz, nyugodtabb lesz az álmod. A benne lévő kalcium segíthet a tejtermékekben található triptofán nevű aminosav feldolgozásában. A különböző magvak, gabonák fogyasztásakor egyenletesen, természetes módon emelkedik szervezetünk inzulinszintje. Fogyasztásával megelőzheted, hogy rád törjön a farkaséhség, vagy a kajakóma.

… ha nem vagy a topon?

Válaszd ilyenkor a krémes avokádót. A benne lévő folsav csökkenti a tétlenség utáni vágyat. Esetleg ropogtass mandulát, vagy diót. Előbbiben a magnézium, utóbbiban az Omega-3 zsírsavak fogják fokozni a hangulatodat, illetve elvenni az egykedvűségedet. Ha fáradtság, ingerültség, alvászavar és nyugtalanság kínoz, meglehet, tested krómhiányban szenved. Ha szereted a krumplipürét, akkor ezen könnyen segíthetsz.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az öregedés: amitől a legtöbb ember fél, pedig nem kellene

Az öregedéstől való félelem ma már szinte minden korosztályban tetten érhető, és egyértelműen negatív hatást gyakorol az egészségre és jóllétre. Bár régidők óta sokan abban reménykednek, hogy egyszer mindenki számára könnyen hozzáférhetővé válik az örök fiatalság széruma, ezidáig még nem került sor erre. Néhányak szerint viszont nem érdemes emiatt aggodalmaskodnunk, hiszen egy véges térben nem bizonyos, hogy létezhet az örökéletűség ajándéka. Mit tehetünk hát?

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

Pilates, egy népszerű módszer, amivel erőre kaphatsz

A Pilates első szemrevételezésre semmiféle különösen nagyobb kihívást és izom-megerőltetést nem igénylő gyakorlatsornak fest. A kipróbálását tervezők ezért könnyen beleeshetnek abba a csapdába, mint amelyikbe maga Dwayne Johnson a „kőnyűvő”, a The Rock is belehuppant. Mégpedig a The Game Plan (magyarul: a Gyerekjáték) című családi vígjátékban, amikor a balettről elmarasztalóan beszélt. Nos, aki látta a filmet, az tudja, hogy később megváltozott a véleménye. De, hogy miért érdemes sort keríteni a Pilatesre, illetve ezt a mozgásformát a napi egészség-karbantartó gyakorlatok egyikévé tenni? Nézzük!