2015.07.26. 08:28:20 10207 234

Így készül a pesto, avokádóból – Recept
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hipermarketeknek, a különböző főző-sütő műsoroknak és a kíváncsiságunknak hála, mára felfedeztük magunknak az avokádót. És valljuk be, szeretjük is. Finom krémként, fűszeresen, vagy csak úgy magában, a héjából kanalazva, némi ketchuppal megbolondítva. Azért megpróbálunk újat mutatni vele kapcsolatban!:-)

Finomság avokádóból - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finomság avokádóból

Már mi is bemutattunk Neked ezt a kicsit furcsa külsejű, de annál finomabb növényt, ami szervezetünkre is jó hatással van, de lakásod dísze is lehet. Most két pesto receptet ajánlunk a figyelmedbe. Próbáld ki!

A gyors változat

Ha valami finomat szeretnél, de azonnal!:-)

Hozzávalók:

  • 1 érett avokádó

  • 10 db szárított paradicsom

  • 4 dkg fenyőmag

  • 2 gerezd fokhagyma

  • Bazsalikom levél, ízlés szerint (de jó a szárított is)

  • Só és bors, ízlés szerint

  • 2 evőkanál olívaolaj

Kockázd fel az avokádót, vagdosd fel a paradicsomot, a bazsalikomot és a fokhagymát kis darabokra. Az egészet, a fenyőmaggal együtt, pürésítsd egy botmixerrel. Végül add hozzá az olívaolajat, és ízesítsd kedved szerint sóval és borssal.

Ha valami extrábbra vágysz: gyümölcsös avokádó-mango pesto

Amit szerezz be hozzá:

  • 1 avokádó

  • Fél mangó

  • 12 db szárított paradicsom

  • Egy kis limelé

  • Olaj

  • Néhány szem fenyőmag

  • Só és bors ízlés szerint

Az avokádót, mangót, paradicsomot kis darabkákra vágjuk, a fenyőmaggal, sóval, borssal, az olajjal és a limelével összeturmixololjuk. És ennyi!:-) Jó étvágyat!

Forrás: gartentipps.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Főzés nélküli frissítő levesek – Ha beüt a forró szezon

A téli időszakban a melengető ételek, míg a nyári hőségben leginkább a hűsítő jellegű változatok fogyasztását részesítjük előnyben. Számos levestípussal még a főzéssel járó időt is megspórolhatjuk. Ilyenek a nyers zöldség- és gyümölcsfélékből, valamint fűszernövényekből készített hideg vagy hűtve tálalt levesek. Népszerűségüket alacsony kalóriatartalmuknak és gazdag tápanyagértéküknek köszönhetik, melyek fogyasztásában még a fogyókúrázók is örömüket lelhetik.

Hasznos tippek a környezettudatos és takarékos életért

A nemzetközi fejlesztési program (UNDP) 2024 januárjában az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás elengedhetetlenségére hívta fel a figyelmet. Bizonyos intézkedések megtételét azért tartja kulcsfontosságúnak, hogy mindezekkel csökkentsük e drámai változásokkal szembeni sebezhetőségünket. Az elmúlt években tapasztalt szélsőséges időjárás, a tengerszint emelkedése egyre sürgetőbbé tette a lépések megtételét. Mi most azt igyekszünk körbejárni, hogy egyénenként, saját környezetünkben, otthonainkban, mit tehetünk a klímaváltozás elleni védelem érdekében, illetve a folyamat megfékezésében.

Vajon teljesen kizárhatjuk az életünkből a szintetikus anyagokat?

A műanyag ma már oly erőteljesen beépült az élet minden szegletébe, hogy egyelőre a tudományos-fantasztikus alkotásokban tudnánk elképzelni a tökéletesen műanyag mentessé formált világot. Talán maga a legendás rockzenész, John Lennon is beleszőné „Imagine” című ikonikus dalába, hogy képzeljünk el egy szintetikus anyagok nélküli, tiszta életet. Elképzelhető? Valóban akarjuk? Megéri? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszlehetőségeket.