Így készül a tökéletes rántotta! – Íme, a varázsösszetevő!
Rántottát mindenki tud sütni. De tökéletes rántotta feladja a leckét. Mert nem jó, ha túl száraz lesz, de nyers se maradjon. A fűszerezésre sem árt odafigyelni, csak csínján a sóval, de azért ne is hiányozzon belőle. És hogy érdemes-e mással bonyolítani? Hát…
Mint sok minden másban is, rántotta készítés terén is érdemes az idősebb korosztályra, pontosabban a nagymamákra hallgatni, mert ők aztán tudják, mitől döglik a légy, vagyis mitől kívánatos és finom egy reggelire, ebédre vagy éppen vacsorára szánt sült tojás!
Íme a titok!
Ha felturbóznád! Van, akinek a rántotta csak tojás, ám bőven akadnak olyanok is, akik szeretik némi extrával feldobni az ételüket. Ők rakhatnak a tojáshoz paradicsomot, gombát, de akár cukorborsót is. A lényeg, hogy jó, ha előtte átsütöd a hozzávalókat, úgy még szaftosabb lesz a végeredmény.
Ha krémesen szereted! Ha úgy érzed, még hiányzik némi lágyság a reggelidből, dúsítsd a tojást egy kis tejjel, tejszínnel a még krémesebb állag eléréséhez.
Narancslé a rántotta mellé? Ó, dehogy! Narancslé a rántottába! Verd fel a tojásokat, fűszerezd meg kedved szerint, majd tegyél bele 1-2 evőkanál narancslevet! A narancs íze nem érződik majd, viszont kellemesen pikáns, édes-savanyú ízt kapsz majd. A maradék narancslevet pedig kortyolgasd el a finom reggeli után!
Forrás: brigitte.de