Ilyen előnyökkel járhat, ha pulykahús kerül a menübe
A pulykahús fogyasztásának számos pozitív hatása van az egészségre és az ízlelőbimbókra egyaránt. Néhány ok, amiért érdemes a mai menühöz a pulykát választani!
A pulyka húsa zsírszegény és fehérjedús alapanyag, amely segít az izmok építésében és a fogyásban. 100 gramm pulykahús csak 139 kalóriát és 2 gramm zsírt tartalmaz, de 24 gramm fehérjét.
A pulykahús B-vitaminokban gazdag, amelyek fontosak az anyagcsere, az idegrendszer és a vérképzés szempontjából. Két vastag szelet (84 gramm) a B3-vitamin 61%-át, a B6-vitamin 49%-át és a B12-vitamin 29%-át tartalmazza napi beviteli szinten.
Vastartalma magas, ami segít a vérszegénység megelőzésében és a vörösvérsejtek oxigénszállításában. A pulykahús vastartalma közel kétszerese a marhahúsénak.
Sokféleképpen elkészíthető, így nem kell attól tartani, hogy gyorsan megunjuk. Tálalható levesben, előételt, főételt, sültet állíthatunk össze vele, valamint sokféle fűszerrel és körettel kombinálható.
Érdekessége, hogy a legkevésbé allergén húsfajta, ezért gyerekeknek, kismamáknak és érzékeny gyomrúaknak is ajánlott. A bőre nélkül bármilyen fogyókúrába bátran beilleszthető.
Hoztunk is egy régebbi, nagyon finom pulykahússal készült hamburger receptet, amit ide kattintva elolvashattok, és ha meghoztuk a kedveteket, el is készíthettek! https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/kaliforniai-hamburger-hazi-pulykas-huspogacsaval