Indul a szezon! – Gyors és egyszerű előétel cukkiniből
Alig vártuk már a friss, roppanós cukkinit, hiszen annyiféleképpen felhasználható: krémlevesként, mártogatósként, lehet sütemény alapanyaga, de egy gyors ebéd is készülhet belőle, mondjuk valami rakott finomság. Sőt, nálunk a „tökfőzelék” is cukkiniből készül. És most már az előétel is!
Egyszerű és nagyszerű recept egy egyszerű de nagyszerű alapanyagból! A cukkinis előétel hozzávalói:
35 dkg zöld+35 dkg sárga cukkini
3 gerezd fokhagyma
4 ág kakukkfű
1 db bazsalikomlevél
10 dkg hagyma
2,5 dl olívaolaj
2,5 dl almaecet
só, bors
A cukkiniket mosd meg, hámozd meg, és vágd körülbelül 1 cm vastag szeletekre, majd ezeket még vágd fél centiméteres darabkákra. Tedd egy mély tálba, öntsd rá az ecetet és az olajat. Ebbe még mehet a megpucolt, félbevágott fokhagyma, majd a megpucolt, felkarikázott hagyma. Add hozzá a fűszereket, kakukkfüvet, és kezdd el forralni. Nagyjából 5-6 percig forrald. A bazsalikomot csak azután add hozzá, ha levetted a keveréket a tűzről. Ezután adagold ki több, kisebb méretű csavaros tetejű üvegbe, melyet előtte kisterilizálsz.
Forrás: edeka.de