2024.05.18. 15:29:40 5609 208

Indulnak a nyugdíjas évek? – Így ne szakadjon rád az unalom!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amennyire várjuk, hogy végre eljöjjön, annyira nem tudunk aztán mit kezdeni a hirtelen ránk szakadt szabadidővel. Persze, az eleje még olyan, mintha szabadságon lennénk, mindent is kitakarítunk, kipakolunk, bepakolunk, megfőzünk, befőzünk. Aztán jönnek a szürke hétköznapok!

Boldog idősek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldog idősek

Pedig a nyugdíjas éveknek nem az unalomról kellene szólniuk, sőt! Nyilván, ha van néhány unoka a környéken, jobb a helyzet, hiszen velük mindig van elfoglaltság, idő, lehetőség a közös játékra, közös programokra. De a gyerekek nőnek, és nyilván kevesebb időt is fognak nálunk, velünk tölteni. Mi jön ez után?

Most figyelj!

Mutatunk néhány ötletet, amivel elütheted az időt unalmasabb nyugdíjas napjaidon:

  • Segíts! Ha úgy érzed, még nem élnéd a nyugdíjasok nyugalmas életét, ám a munka világa már nem vonz, tegyél valamit a környezetedért, önkénteskedj! Segíts be az időgondozásba, de vállalhatsz gyerekfelügyeletet is! A lényeg, hogy valami jót teszel a közösségedért, és közben a Te lelked is megnyugszik, hiszen érzed, hogy fontos vagy a világ számára!

  • Vedd fel a kapcsolatot! Emlékszel még, hányszor mondtál le egy baráti találkozót, összejövetelt azért, mert nem volt rá időd, vagy csak szimplán fáradt voltál az egész heti robot miatt? Ideje újra felvenni a kapcsolatot a régi barátokkal, újra összejárni velük, közös programokat szervezni, legyen az egy kártyaparty, vagy kerti sütögetés.

  • Tartsd karban az agyad is! A rendszeres keresztrejtvényfejtés jól trenírozza az agyad, de miért gondolod, hogy valami újat tanulni már késő? Iratkozz be egy tanfolyamra, ha kedved szottyan! Most már tényleg azt tanulhatsz, amit csak akarsz, így a lehetőségek sora végtelen!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...