Izgalmas „gyümölcssaláták” rukkolával
Gondolj egy merészet és törj ki a megszokott mindennapokból a konyhai ízek világában is! Mi most egy kissé kesernyés, ám annál egészségesebb alapanyag köré csoportosítottuk salátáinkat. Kiütéssel győz a rukkola!
Rukkolás sárgadinnye saláta Serrano sonkával
- 1 db sárgadinnye
- 1 db cukordinnye
- 4 nagy fürt rukkola
- 8 vastagabb szelet Serrano sonka
A dinnyéket hűtsd be, csak ezután vágd őket el 4-felé. Ha zavarnak a magok, akkor egy kanállal távolítsd el ezeket, majd vágd le a dinnyék héját és kockázd fel őket. A sonkát vágd apró szeletekre, és a rukkolával együtt keverj el mindent egy nagyobb tálban. Bővítheted a kompozíciót feta sajttal vagy bármilyen, ízlésed szerinti öntettel!
(A recept görögdinnyével is működik, bár egészen más ízvilág érhető el vele.)
Erdei gyümölcsös rukkola saláta
- 2 marék rukkola
- fél marék erdei gyümölcs (vegyesen áfonya, szeder, málna)
- 1 ek. olívaolaj
- 1 ek. almaecet
- 8 szem dió
Egy tálban keverd össze a a gyümölcsökkel a rukkolát, locsold meg olívaolajjal és almaecettel, majd szórd meg durvára tört dióval. Opcionálisan adható hozzá 1 nagyobb szelet (sóval és borssal fűszerezett) csirkemell, amit kókuszzsíron sütsz meg.
Rukkolás-epres saláta
- 20 dkg rukkola
- 25 dkg eper
- 6 szem fekete olívabogyó
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál vörösborecet
- pár szem dió
Negyedeld el az epreket, a fekete olívabogyót pedig karikázd fel. Ezeket add hozzá a jól lecsepegtetett rukkolához. Öntetként használd 1-1 evőkanálnyi mustár és vörösborecet keverékét. A kompozíciót itt is diódarabok rászórásával teheted teljessé.
Jó étvágyat!