2023.01.22. 10:59:21 5672 235

Januári melankólia? – Ne hagyd, hogy magad alá gyűrjön!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ünnepi hajtásnak vége, az utolsó szelet bejgli már csak egy emlék, és nem ehetünk már egy „csak még utolsót” ízű szaloncukrot egy teljes évig, hiszen az is elfogyott. Itt a január, a (szürke) hétköznapok, indul a mókuskerék, és persze a visszaszámlálás a következő hosszú hétvégéig.

Szomorúság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szomorúság

Mert a január olyan más. Az év első, és (szerintünk) a leghosszabb hónapja. A nagy eszem-iszom, nyüzsgés után egyszer csak beleesünk a valóságba, indul az év, pedig minket még visszahúz az ünnepi hangulat.

Pedig…

Pedig semmi nem indokolná ezt, hiszen bármerre nézünk, ömlik ránk a sok „Új év, új élet!”, „Új lendülettel, frissen!”, „Hiszen annyit pihentél!”, „Csapjunk bele, nincs megállás!”, hogy csak győzzük kapkodni a fejünket, hogy akkor most melyik szlogen mögé álljunk be teljesen felpörögve?

Te sem égsz a vágytól?

Hiába a sok „kéretlen” buzdítás, valamiért Te sem vagy ráhangolódva az (újra)kezdésre? Az idén igencsak hirtelen évkezdés sem segít a dolgon (éppen csak felocsúdtunk a szilveszteri buliból, máris mehettünk dolgozni), és legyünk őszinték, a fentebb felsorolt szlogenek sem. Mit tegyünk, ha elkapott minket a januári melankólia?

Fel!

Bizony, bármennyire is nehéz és bármennyire is belekényelmesedtünk a mézeskalácsillatú ünnepnapokba, ettük degeszre magunkat az ünnepi finomságokból, fel kell állnunk és be kell indítanunk az évet és fáradt tagjainkat. Mozgásra fel! Kezdetben egy-egy rövid séta is megteszi, aztán bekeményíthetünk, és rendszeresíthetünk az életünkbe valamilyen edzésformát.

Elő a fakanállal!

Ha hiányzik az ünnepi sürgés-forgás a konyhában, „nosztalgiázz”! Sőt, kísérletezz! Készítsd el a karácsonyi menüsort újra, egy kicsit másként, egy kicsit egészségesebb verzióban! Vagy ha nem vonz a karácsonyi menü, készítsd el a kedvenc ételedet!

Ne gubózz be!

Csak azért, mert január van és hideg, az még nem azt jelenti, hogy otthon kell ülnöd minden este! Nyilván nem mozdulunk ki olyan gyakran, mint tavasszal, vagy nyáron, de azért egy-egy „moccanós” este belefér.

Csak pozitívan!

Tudtad, hogy a pozitív gondolkodás tanulható? Ideje elkezdeni! Az elején nem lesz egyszerű, de a téli hónapokban (és nyilván utána is) jól fog jönni, ha a dolgok pozitív oldalát nézed majd! Koncentrálj a jó dolgokra! Például már január közepe van, a nappalok hosszabbodnak, már alig van vissza a télből! Januárnak mindjárt vége, a február Valentin-napostul, farsangostul igazából egy szempillantás!:-) Aztán meg itt a tavasz! Tessék gyakorolni!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...