2023.01.16. 10:58:58 6740 262

Jár az ünnepek utáni lazítás – A pocakodnak is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyilván nem tévedünk, ha azt mondjuk, ez az ünnep sem múlt el finom fogások, isteni, krémes sütemények, az ellenállhatatlan bejgli és fincsi (de főleg zselés:-)) szaloncukor elfogyasztása nélkül. Nagy valószínűséggel már vágyunk mindannyian valami könnyűre és gyorsan elkészíthetőre.

Cékla - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cékla

Ha azt mondjuk, van egy szuper tésztás receptünk, a könnyű elkészítést ki is pipálhatjuk. Ha eláruljuk, hogy a tésztára kerülő szószban nincs hús, akkor a „könnyű” kritériumának is eleget tettünk.

Tészta céklás szósszal

A cékla amúgy is a tél egyik kedvelt hozzávalója. Tésztára téve, szósznak elkészítve még a legfinnyásabbak is szeretni fogják. Szedd össze a hozzávalókat és indulhat a móka:

  • 70 dkg cékla

  • 2 kisebb hagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 2 dl tejszín

  • 1 ág kakukkfű (vagy ennek megfelelő mennyiség a szárított verzióból)

  • fél kg tészta (penne)

  • 4 evőkanál olívaolaj

  • 4-6 levél thai-bazsalikom

  • só, bors, citromlé

  • 4 dkg reszelt parmezán

A céklát pucold meg, majd kockázd fel, a hagymákat negyedeld, a fokhagymát vágd ketté. Tedd a zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg sóval, borssal, a kakukkfűvel, locsold meg olívaolajjal, majd told 200°C-ra előmelegített sütőbe. 30-40 percig süsd, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Közben néhányszor keverd át a tepsi tartalmát. Ha megsült, az egész mehet egy edénybe, aztán tejszínnel együtt pürésítsd. Főzd ki a tésztát a szokásos módon. Ha kész van, mehet egy tányérra, amire csurgathatod is a szószt és megszórhatod finom parmezánnal, bazsalikommal. Jó étvágyat!:-)

Forrás: essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.