2021.06.05. 08:36:27 8246 232

Június 5. A környezetünk védelmének világnapja!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már egészen kiskorunkban arra tanítottak bennünket a szüleink, hogy ne szemeteljünk, hiszen a környezetünket óvni és védeni kell. Miért is fontos ez? Mert a föld élővilágának egészsége az emberiség jövője. Ahhoz, hogy elkerüljük a környezetünkben végbemenő hatalmas károkat, elengedhetetlen a környezetvédelem fontosságára felhívni a figyelmet.

Védjük a bolygót, ahol élünk! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Védjük a bolygót, ahol élünk!

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 1972. június 5-től 16-ig tartotta Stockholmban az első „Emberek és bioszféra” címet viselő környezetvédelmi videokonferenciáját. Még ebben az évben a világszervezet június 5-ét nemzetközi környezetvédelmi világnappá nyilvánította. A cél nem volt más, mint az, hogy széles körben felhívják a figyelmet a környezetszennyezés következményeire. Nagyon fontos megérteni, hogy a környezetünk egészsége hatással van a jólétünkre és bizony a gazdasági fejlődésünkre is.

Az ENSZ az 1972-es határozatban azt is megállapította, hogy a környezeti kérdéseknek, továbbá a célok megvalósulása okán minden évben nemzeti szintű eseményekkel, valamint világméretű rendezvényekkel kell segíteni az ügy előmenetelét az országoknak. Ezért minden évben más országban van a helyszíne a hivatalos konferenciának.

Az UNESCO üzenete

Audrey Azoulay az UNESCO főigazgatója kiemelte a nemzetközi környezetvédelmi világnap alkalmából, hogy az elmúlt évben aggodalomra okot adó módon mutatta meg magát a környezeti válság. Az éghajlatváltozás, a trópusi esőerdőket pusztító tűzvészek és a Covid-19 járvány is drasztikusan rámutatott a biodiverzitást sújtó problémára. Audrey azt is elmondta, hogy a világjárvány mindenképpen egy figyelmeztetés arra, hogy újra kell gondolnunk a kapcsolatunkat az élővilággal. A természetes ökológiai rendszerekkel és azok biológiai sokféleségével, azaz az anyatermészettel új megállapodást szükséges kötnünk. Bár tudja, hogy ez egy óriási munka, de úgy gondolja mindez közösen sikerülhet. „Még a legmodernebb életvitel is végső soron a természettől függ. Ha ártunk az ökoszisztémának, magunknak ártunk. Egészséges erdőkre, tiszta vizekre és gazdag termőföldekre van szükségünk az ételhez, a tiszta levegőhöz, a gyógyszerekhez és a jó közérzethez.” Alica Bell

Forrás: wikipedia

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...