2022.07.23. 15:16:53 8070 279

Kánikula? Készíts otthon isteni, hűsítő fagyikat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyár elengedhetetlen kelléke, finomsága és tartozéka: a fagylalt! Enélkül az ínycsiklandó édesség nélkül el sem tudjuk képzelni a hőséget és a vízpartot. Egész egyszerűen muszáj enni, és pont úgy vagyunk vele, mint Gombóc Artúr a csokival: lehet kerek, hosszúkás, pálcás, jeges, vagy krémes...mindegy, csak nyalni lehessen. A legkézenfekvőbb természetesen, ha megvesszük a boltban vagy a cukrászdában. Ezzel azonban több galiba is adódhat.

Otthoni fagyikészítés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Otthoni fagyikészítés

Egyrészt az utóbbi időben a fagylalt árak is rendesen elszálltak és már nem biztos, hogy egy kis gombóc jeges élvezetért rászánjuk azt az összeget. Másrészt sokan csak a diétás változatot engedhetik meg maguknak, ami megint csak sokba kerül. Azonban nem csak a magas árak miatt érdemes otthon fagylaltot gyártanunk. Nem mindenki szereti, ha nem egészen természetes élelmiszer kiegészítőkkel dobják fel az életüket. Sokkal jobban preferálják a természetességet és a minél több gyümölcsöt. Mi kerestünk néhány remek fagylalt receptet, ami házilag, fagylaltgép nélkül is elkészíthető.

Mascarponés gyümölcsfagyi

Hozzávalók: 50 dkg gyümölcs (földieper, málna, őszibarack), 10 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál citromlé, 50 dkg mascarpone sajt, 2 dl tejszín

A megtisztított gyümölcsökből botmixer segítségével pürét készítünk. A tejszínt habbá verjük, és a simára elkevert mascarponéhoz adjuk, ezután jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a gyümölcspürét, a citromlét, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Jól elkeverve edényben a fagyasztóba tesszük. időnként kivesszük és finoman átforgatjuk.

Eper fagyi

Hozzávalók: 50 dkg eper, 20 dkg porcukor, 2 tojásfehérje, csipet só

Az epret megmossuk, csumázzuk, majd összetörjük. A fehérjét habbá verjük. Felváltva adjuk hozzá a gyümölcspépet, a porcukrot, végül a sót is. Addig verjük, míg fényes, egynemű massza nem lesz. Jól elkeverve edényben a fagyasztóba tesszük. időnként kivesszük és finoman átforgatjuk.

Csokoládé- vagy vaníliafagylalt

Hozzávalók: 20 dkg cukor, 4 tojás, 1 liter tej, fél rúd vanília. A csokifagyihoz 2 dkg csokoládé vagy kakaópor

A cukrot az egész tojásokkal habosra keverjük, majd pedig felengedjük a vaníliával felfőzött forró tejjel. Kevergetjük, amíg besűrűsödik. Ezután egészen kihűtjük és fagyasztjuk. A csokoládés és kakaós fagylaltot is úgy készítjük, mint a vaníliásat, csak vanília helyett 2 dkg csokoládét vagy kakaót keverünk a krémhez, és azzal főzzük.

Túrófagylalt

Hozzávalók: 3 dl tej, 1,5 dl tejszín, 20 dkg kristálycukor, 1 dkg vaníliás cukor, 20 dkg tehéntúró, 4 cl vanílialikőr, 5 dkg mazsola

A tejhez hozzáöntjük a tejszínt, elkeverjük benne a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és felforraljuk. Lehűtjük és belekeverjük az áttört tűrót, a vanílialikőrt és az áztatott mazsolát. Az edényt váltott hideg vízbe állítjuk és gyakori keveréssel lehűtjük. Ezután mélyhűtőbe tesszük és megdermesztjük, néha óvatosan átforgatva fagyasztás közben.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...