2022.10.26. 09:15:00 7011 287

Kapcsolódj ki ősszel is az aromaterápia segítségével!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az illatanyagok és az illóolajok használatával egy hosszú, stresszes nap után kellemesen ellazulhatunk. A nyári hangulatú illóolajokat is megtarthatjuk, ha még nem untunk rá az illatukra, de már előkerülhetnek az ünnepi időszak jellegzetes aromái.

Aroma diffúzor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aroma diffúzor

Az őszi időszakra ajánlott lélek- és immunerősítő illóolajok párologtatása csodás hatással lehet a legtöbbünkre, de legyünk óvatosak, ha fürdővízbe csepegtetnénk belőle: Amennyiben nem elegyítjük vivőanyaggal - tejjel vagy kávétejszínnel-, kisebb égési sérüléseket is okozhat egyes illóolaj.

Levendula, egy régi jó ismerős

Itasd át egy kevés levendula illóolajjal a párnádat és a nyugodalmas éjszaka garantált lesz, de egy levendulaolajjal töltött diffúzor is remekül csökkentheti a szorongást. Ha pedig kényeztető kikapcsolódásra vágysz, adj a fürdővizedhez levendulás Epsom sót.

Kratom, az újfajta lehetőség

A délkelet-ázsiai fa leveléből származó por relaxációs és hangulatjavító hatása miatt kezd hazánkban is ismert lenni. Ezt a természetes nyugtató növényt gyógynövényi tulajdonságai méltán emelik az aromaterápiás lehetőségek sorába.

Az őszi-téli szezon legjobb illóolajai

Ha melegséget szeretnénk az életünkbe vinni a hidegebb hónapokban, válasszuk a klasszikus téli fűszerek illóolajait. A szerecsendiót például masszázsolajban ugyancsak érdemes lehet használni, míg a fertőtlenítő hatású fahéj és szegfűszeg illóolajkeverékek alapjaként is tökéletes. A bergamott lelki mélypontok és félelmeink enyhítésére vethető be, amellett, hogy torokfertőtlenítő szerek alapanyaga. A gyömbért fejfájásra, míg a kardamom illóolajat a szorongás oldására ajánlják.

Szagold és idd: Elő a gyógyteákkal!

A legtöbb gyógytea földes vagy virágos aromát áraszt felénk, miközben a gőzölgő italt kortyolgatjuk, ellenben a kamillatea az, amelyik enyhén fás illattal lep meg minket. A tökéletes ellazulást azonban saját ízlésünktől függően megadhatja nekünk a menta, a macskagyökér vagy a már említett levendula főzete is.

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában