2024.06.12. 17:49:00 8939 286

Készíts egy különlegesen finom rizottót
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A következő spenótos rizottót a citrom varázsolja igazán ízletessé, frissé. Rövid idő alatt elkészíthető, és különleges aromájához gyorsan hozzászokik az egész család.

Rizottó Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rizottó Fotó:123rf.hu

Rizottó citrommal és spenóttal, így készítsd!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g arborio rizs (vagy más rizottó rizs)

  • 1 liter zöldségalaplé

  • 1 közepes vöröshagyma, finomra vágva

  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 150 g friss spenót

  • 1 citrom leve és reszelt héja

  • 50 g parmezán sajt, reszelve

  • 2 evőkanál vaj

  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

  • Friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Előkészítés: Forrald fel a zöldségalaplevet egy lábasban, majd tartsd forrón alacsony lángon.

  2. Pirítás: Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsd üvegesre (kb. 5 percig). Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd további 1-2 percig.

  3. Rizs hozzáadása: Most mehet a serpenyőbe az arborio rizs, folyamatos kevergetés mellett pirítsd, amíg a rizsszemek áttetszővé nem válnak (kb. 2-3 perc).

  4. Folyadék hozzáadása: Kezdd el adagolni a forró zöldségalaplevet a rizshez, a legjobb, ha merőkanalat használsz. Mindig csak egy merőkanálnyi mennyiséget adagolj hozzá, és folyamatosan kevergesd, amíg a folyadék nagy része felszívódik. Folytasd ezt a folyamatot, amíg a rizs meg nem puhul, de még kissé kemény marad (al dente). Ez kb. 18-20 percig tart.

  5. Spenót és citrom hozzáadása: Amikor a rizs majdnem kész, add hozzá a friss spenótot, és keverd össze, amíg a spenót megfonnyad. Add hozzá a citrom levét és reszelt héját, majd keverd össze alaposan.

  6. Majdnem kész az étel: Vedd le a serpenyőt a tűzről, add hozzá a vajat és a reszelt parmezán sajtot, majd keverd össze, amíg a vaj megolvad és a sajt eloszlik a rizottóban. Ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.

  7. Tálalás: Tálald azonnal, frissen aprított petrezselyemmel megszórva a tetején.

További tippek:

Ha szeretnéd még gazdagabbá tenni a rizottót, önthetsz egy kevés fehérbort a rizshez, még mielőtt hozzáadnád az alaplevet. A parmezán sajt helyett használhatsz más kemény sajtot is, például pecorino romano-t.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Vége a fájdalomnak – így szabadulhatsz meg a benőtt körömtől

Kevés kellemetlenebb apróság van annál, mint amikor a lábujj körme – legtöbbször a nagylábujjé – benő a bőrbe. Az egyszerű mozgást, cipőviselést, sőt néha még az alvást is megkeserítheti. Sokan hajlamosak halogatni a megoldást, pedig a benőtt köröm kezelhető, és néhány jó szokással akár megelőzhető is.

Mosás tippek kezdőknek és haladóknak(X)

A mosás a háztartásban alapvető rutin. Sokan mégsem gondolnak bele, hogy mennyire sok tényező befolyásolja a végeredményt. A rosszul megválasztott program, a túl sok mosószer vagy a helytelen szárítás nemcsak a ruháinkat teheti tönkre, de feleslegesen terheli a pénztárcánkat és a környezetet is. Cikkünk kezdőknek és haladóknak egyaránt hasznos mosási tippeket kínál, hogy a ruhák tovább maradjanak újszerűek, és a folyamat is hatékonyabbá váljon.

A sportteljesítményre is hatással van a nagy meleg és a magas páratartalom

A magas hőmérséklet és páratartalom hatással van a szervezet hőháztartására, ami különböző mechanizmusokon keresztül befolyásolja az erőkifejtést, az állóképességet és a koncentrációt is. Nagy melegben a szervezet saját védelmét helyezi az első helyre, így óhatatlanul csökken a fizikai teljesítmény. Ezért, bár a nyár kiváló időszak a szabadtéri sportolásra, kulcsfontosságú a test hőháztartásának védelme, a megfelelő hidratálás, a túlterhelés elkerülése, valamint a napvédelem – mondja dr. Torzsa Péter, a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének tanszékvezetője.