2024.06.12. 17:49:00 7873 278

Készíts egy különlegesen finom rizottót
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A következő spenótos rizottót a citrom varázsolja igazán ízletessé, frissé. Rövid idő alatt elkészíthető, és különleges aromájához gyorsan hozzászokik az egész család.

Rizottó Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rizottó Fotó:123rf.hu

Rizottó citrommal és spenóttal, így készítsd!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g arborio rizs (vagy más rizottó rizs)

  • 1 liter zöldségalaplé

  • 1 közepes vöröshagyma, finomra vágva

  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 150 g friss spenót

  • 1 citrom leve és reszelt héja

  • 50 g parmezán sajt, reszelve

  • 2 evőkanál vaj

  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

  • Friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Előkészítés: Forrald fel a zöldségalaplevet egy lábasban, majd tartsd forrón alacsony lángon.

  2. Pirítás: Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsd üvegesre (kb. 5 percig). Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd további 1-2 percig.

  3. Rizs hozzáadása: Most mehet a serpenyőbe az arborio rizs, folyamatos kevergetés mellett pirítsd, amíg a rizsszemek áttetszővé nem válnak (kb. 2-3 perc).

  4. Folyadék hozzáadása: Kezdd el adagolni a forró zöldségalaplevet a rizshez, a legjobb, ha merőkanalat használsz. Mindig csak egy merőkanálnyi mennyiséget adagolj hozzá, és folyamatosan kevergesd, amíg a folyadék nagy része felszívódik. Folytasd ezt a folyamatot, amíg a rizs meg nem puhul, de még kissé kemény marad (al dente). Ez kb. 18-20 percig tart.

  5. Spenót és citrom hozzáadása: Amikor a rizs majdnem kész, add hozzá a friss spenótot, és keverd össze, amíg a spenót megfonnyad. Add hozzá a citrom levét és reszelt héját, majd keverd össze alaposan.

  6. Majdnem kész az étel: Vedd le a serpenyőt a tűzről, add hozzá a vajat és a reszelt parmezán sajtot, majd keverd össze, amíg a vaj megolvad és a sajt eloszlik a rizottóban. Ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.

  7. Tálalás: Tálald azonnal, frissen aprított petrezselyemmel megszórva a tetején.

További tippek:

Ha szeretnéd még gazdagabbá tenni a rizottót, önthetsz egy kevés fehérbort a rizshez, még mielőtt hozzáadnád az alaplevet. A parmezán sajt helyett használhatsz más kemény sajtot is, például pecorino romano-t.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...