2023.06.23. 10:52:00 5817 271

Készüljünk a hőségre receptekkel! – Íme egy igazi hűsítő és laktató saláta
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs mese, a nyár érkezik, és vele a strandidő, a hőség, és ezzel együtt a nagy kérdés is, mégis mit együnk ebben a hőségben, ha egyszer nem kívánunk semmit? A különböző zöldségek, salátának elkészítve jó választásnak tűnnek, ám egy idő után unalmas lesz. Van új a nap alatt, ha salátáról van szó?

Dinnye szeletek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dinnye szeletek

Szerencsére igen, és nem kell azonnal a zöldségekre gondolni, ha egy könnyű ebédre vágysz. Itt van például a nyár egyik kedvelt gyümölcse, a dinnye. Ha a fehérjeforrást sem akarod kihagyni, egy kis sajttal minden megbolondítható és még laktatóbbá tehető. Ehhez a dinnyéd- fetás salátához a lentebb írt összetevőkön kívül nem is kell más:

  • 1 kg dinnye

  • 35 dkg fetasajt

  • 8 dkg dió

  • 2 db lime

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • fél csokor menta

  • só, bors

A dinnyét szabadítsd meg a héjától, és lehetőség szerint a magjaitól is. Szeld fel nagyobb kockákra! Locsold meg a lime levével. A diót pirítsd meg serpenyőben, zsiradék nélkül, húzd le a tűzről és hagyd kihűlni. Míg hűl, mosd meg és szeld fel a mentát. A már hideg diót aprítsd fel, amennyire szeretnéd/tudod. Most minden eddigi hozzávalót tegyél egy tálba, öntsd rá az olajat, majd sóval és borssal ízesítsd. Ezek után mehet rá a kockákra vágott, vagy elmorzsolt feta. Ha szereted, megpróbálhatod kicsit megpirítani a dinnyekockákat, így még pikánsabb lesz.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...