Két igazán különleges ital recept a hűvösebb estékre
A baráti, családi összejövetelek a hűvösebb idő beköszöntével egyre inkább a zárt térbe szerveződnek, felváltva a nyitott terasz partikat. Az esős, borongósabb idő azonban semmiképpen ne szegje kedvünket, invitáljuk különleges meleg italokkal a vendégeket egy-egy munka utáni, délutáni lazulásra, vagy hétvégi kártya, esetleg társasjáték partira.
Ezekhez welcome ital lehet például egy igazi klasszikus, a forró puncs, ami fűszernövényekkel, gyümölcsökkel mennyei, és nem csak karácsonykor sláger. De kínálhatunk még sütőtökös lattét habos tejjel, fűszeres forralt bort vörösborból, szegfűszeggel, fahéjjal, narancshéjjal. A csokoládé szerelmeseinek természetesen készülhetünk forró csokival is, amit egy kis mentával ízesítve tehetünk extrémmé. És, ha a teázókat is szeretnénk meglepni valami különlegessel, egy fűszeres chai lattéval biztosan nagy sikerünk lesz. De, hogy ne csak álmodozzunk ezekről az ínycsiklandó finomságokról, nézzünk meg kettőt a gyakorlatban is. Íme egy isteni forró csoki és puncs recept. Jó puncsolást!
Mentolos forró csoki
Ezekre lesz szükséged:
0.6 dl tejszín
10 dkg csokoládé
10 dkg étcsokoládé
3.5 dl tej
4 cl mentalikőr
mentalevél
Elkészítés: A tejszínt felmelegítjük, majd fémtálba öntjük. Félreteszünk a mentolos, töltött csokoládéból 4 kockát. A többit feldaraboljuk az étcsokoládéval együtt, a meleg tejszínbe szórjuk, és gőz fölött megolvasztjuk. A tejet felmelegítjük, összekeverjük az olvasztott csokoládés tejszínnel és mentalikőrrel, majd 4 előmelegített csészébe töltjük, végül a félretett csokoládéval és mentalevéllel tetszés szerint díszítjük.
Rozmaringos birsalmás puncs
Hozzávalók:
4 darab kemény birsalma
7 dl almalé
7 dl vörösbor
12 dkg barnacukor
2 ág rozmaring
1 darab narancs héja
1 rúd vanília
Elkészítés: Az almalét a borral, a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a rozmaringággal felforraljuk, a meghámozott és felkockázott birsalmát belefőzzük úgy, hogy kissé roppanós maradjon a végén. Hozzáadjuk a narancs héját. Hagyhatjuk így is, darabosan, de le is turmixolhatjuk. Forrón kínáljuk.
A receptek forrása: mindmegette.hu