Könnyű és finom olaszos csirkesaláta recept vacsorára
A vacsorára elfogyasztott kiadós adagok megterhelhetik az emésztőrendszert és megzavarhatják a minőségi alvást. Ennek megelőzése érdekében a táplálkozási szakértők és az ayurvedikus életmód tanácsadók szorgalmazzák az általános jóllétet támogató és akár a fogyást is elősegítő napnyugta előtti könnyű étkezést.
Készítsünk vacsorára csirkesalátát olaszosan!
A következő hozzávalókra lesz szükségünk: 3-4 csirkemellfilé, 13 dkg spenótlevél, olívaolaj, 13 dkg zöldbab (főtt), 1 lilahagyma (vékonyra szelt), 2-3 evőkanál kapribogyó.
Az öntethez készíts elő: 1 evőkanál oregánó levelet, 8-10 szem magozott aszalt szilvát, 1 teáskanál cukrot, 1 citrom héját (szeletelve), 1 dl vörösborecetet.
Az elkészítés: a csirkemellfilék mindkét oldalát locsoljuk meg olívaolajjal, puhulásig pirítsuk, majd amikor ezzel elkészültünk, tegyük félre és hagyjuk kihűlni. Amíg a csirkemell hűl, addig elkészítjük a hozzá való öntetet is, mégpedig a következőképpen: az aszalt szilvát az oregánólevéllel, szeletelt citromhéjjal, cukorral és borecettel főzzük körülbelül 5 percig. Az immár kihűlt csirkehúst szeleteljük fel a salátához. Vegyünk elő egy tálat, rendezzük el rajta esztétikusan a spenótot, a zöldbabot, a szeletelt hagymát, a csirkét és a kapribogyót. A végén pedig mindezt öntsük nyakon az ízesített szilvamártással. Jó étvágyat kívánunk az elfogyasztásához!