Közeleg az év vége, elő a lencsés receptekkel! – Kényeztesd magad melengető vöröslencse krémlevessel
Bevallom, sokáig idegenkedtem a vöröslencsétől, mert olyan „furcsa” volt. Elsőként a gyerkőceimnek készítettem, aztán rájöttem, hogy ezt mi, felnőttek is szeretni fogjuk. És ha már decembert írunk, és közeledünk az év vége felé, újra terítékre kerülhet ez a szuper alapanyag!
Főzeléken, salátán túl készülhet belőle melengető krémleves. Kanalazzunk ebből az év utolsó napjaiban!
Krémes vöröslencse leves
Hozzávalók:
15 dkg vörös lencse
1 db hagyma
2 db piros húsú paprika
6 dl zöldséges alaplé
15 dkg tejszín
8 dkg kecskesajt
2 evőkanál olaj
5 ág kakukkfű
só, bors, chilipehely, cukor
4 evőkanál ajvár, ennek híján paprikakrém
6 szelet bagett (vagy tetszés szerinti kenyér)
A hagymát, paprikát pucold meg, szeld kis kockákra, majd a lencsével együtt az olajon pirítsuk, majd öntsük fel az alaplével és főzzük addig, amíg a lencse meg nem puhul. Néhány evőkanállal vegyünk ki belőle, rakjuk félre. A többi levest pürésítsük, öntsük hozzá a tejszínt, ízesítsük a fűszerekkel. Forrald fel, és mehet bele a kakukkfű is, majd a félretett „darabos” leves, végül a chilipehely. A sajtot szeld vékony szeletekre, a kenyeret ízlés szerint pirítsd meg. Mehet rá egy kis olaj, ajvár, sajt, ezt pedig kínáld a még meleg leves mellé.
Forrás: brigitte.de