2017.12.25. 10:55:52 16276 410

Krémes és egyszerű – Gyors zöldségkrémleves (nem csak) hideg téli estékre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ilyenkor télen, diéta, fogyókúra ide vagy oda, sokkal jobban kívánjuk a nehezebb, vagyis inkább több energiát tartalmazó fogásokat. És az sem utolsó szempont, hogy amit magunkhoz veszünk, az forró, de legalábbis meleg legyen. Úgyhogy hideg krémlevesek kizárva, jöjjenek a testet, lelket melengető levesek!

Zöldségkrémleves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöldségkrémleves

Mondjuk a következő, ami amilyen egyszerű, olyan nagyszerű! Már a hozzávalókat elolvasva is átjár minket a melegség, pláne, hogy az isteni sütőtök az alapja! Persze, ez mellett még tele van egyéb finom zöldségekkel, csodálatos fűszerekkel! Meddig kell még rábeszélnünk, hogy elkészítsd?:-) Beszéljen helyettünk a recept!

Téli krémes leves

Hozzávalók:

  • 1 kisebb, körülbelül fél kilós sütőtök (Hokkaido)

  • 1 nagyobb paszternák

  • 1 nagyobb méretű burgonya (lehet kicsit lisztes is)

  • 2 nagyobb méretű sárgarépa

  • kb. 200 gramm petrezselyem

  • 1 db hagyma

  • 1 db póréhagyma (de csak a fehér részére lesz szükség!

  • 1 liter zöldséges alaplé

  • 125 gramm Crème fraîche (esetleg tejszín)

  • só, bors, szerecsendió, citromlé, tejszín, édes pirospaprika

A tökök mossuk meg, vágjuk szét, magozzuk ki, majd vágjuk kis kockákra. A zöldségeket szintén mossuk, pucoljuk meg, majd kockázzuk fel. A póréhagyma fehér részét karikázzuk fel, a hagymát tisztítsuk meg és aprítsuk fel. A burgonyát, sárgarépát a zöldséges alaplében tegyük fel főni (egy keveset vegyünk ki az alapléből), majd 5 perc után tegyük bele a petrezselymet, póréhagymát, hagymát, tököt és paszternákot. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, és ha kész, az egészet pürésítjük. Ezután mehet bele a Crème fraiche, amit lassan belekeverhetünk. Ha túl sűrű lett a leves, rakhatunk még bele alaplét. Végül a fűszerekkel, citromlével, paprikával ízesítjük. Ízlés szerint pici tejszínt adhatunk hozzá.

Forrás: chefkoch.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.