2024.12.29. 17:40:03 6510 223

Krumpli-mese: Az aranysárga sült krumpli titka
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A krumpli az egyik legsokoldalúbb konyhai barátunk – pároljuk, főzzük, sütjük, pirítjuk, mindenhogy imádjuk. A sült krumpli azonban valahogy mindig külön kategóriába esik: ropogós aranybunda, belül lágy és omlós, maga a földi tökély!

Sült krumpli Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sült krumpli Fotó: 123rf.hu

Persze, nem is olyan egyszerű a tökéletes sült krumpli elkészítése: sokszor alig akar megsülni vagy nem lesz elég ropogós. De van egy titkos összetevő, ami segíthet elérni a tökéletességet, és nem, ezúttal nem a szerelem, hanem egy egyszerű kis csavar van a receptben! Na, vajon mi lehet az? Ha legközelebb sült krumplira vágysz, ne csak simán dobd be a tepsibe – próbáld ki ezt az apró trükköt, és figyeld, hogyan változik egy egyszerű krumpli igazi csábító csemegévé!

A tökéletes sült krumpli titka

A következő hozzávalók szükségesek:

  • 1 db hagyma

  • 60 dkg krumpli

  • só, bors, oregánó, olaj

Pucold meg a krumplit, majd kockázd vagy karikázd fel. Tedd egy kis időre hideg vízbe, hogy a keményítő kiázzon belőle. Így lesz roppanós a sült krumplit. A hagymát pucold meg, kockázd fel. Az olajat forrósítsd fel, és dobd bele a krumplit. Forgasd át, majd mehet az edényre a fedő. Gyakran forgasd át a krumpliszeleteket, de minden alkalommal tedd vissza az edényre a fedőt. Nagyjából 30-35 perc alatt süsd készre. 10 perccel a befejezés előtt mehet a hagyma a krumplira, de még ne keverd össze. Körülbelül 5 percig hagyd így párolódni, majd keverd meg és süsd készre a két összetevőt. Közben sózd, borsozd, ízesítsd kedved szerint. És most jöhet a titok nyitja: egy is oregánó, amivel megkoronázhatod ezt a finomságot. Sültekkel, rántott husival, de magában is isteni.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Melegítő tavaszi édesburgonya-krémleves gyömbérrel és kókusztejjel

A tavasz kiszámíthatatlan — egyik nap virágillatú napsütés, másnap ködös, szeles hűvösség. Az ilyen időszakokban a lelkünk és a testünk is egy kis extra melegségre vágyik. Habár a téli nehéz ételek ideje már elmúlt, mégis jól esik valami melengető, mégis könnyed fogás. Ez a selymes édesburgonya-krémleves épp ezt nyújtja: melegséget, táplálást és egy kis egzotikus csavart is a gyömbér és kókusztej jóvoltából.

Egy csepp esély – 50 éves a magyarországi újszülöttkori szűrés

Minden ezredik újszülöttet érinthet valamilyen ritka betegség, és ezek között csaknem 30 olyan van, amelynek korai felismerésére Magyarországon már 1975 óta működik országos szűrőprogram. Az elmúlt fél évszázadban a szűrőközpontokban – 2007 óta Budapesten a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján és a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján – több mint 5,6 millió újszülött vérmintáját elemezték, és 3289 olyan gyermeket szűrtek ki, akiknél már az előtt megkezdhették a kezelést, hogy a betegség tünetet okozott volna.

Tavaszi szépségrutin hűvösebb napokra – így ápold bőröd májusban is

Májusi virágzás ide vagy oda, a tavasz nem mindig szól napsütésről és langyos szellőről. A hűvösebb, szelesebb napokon a bőrünk könnyen kiszáradhat, érzékennyé válhat, vagy épp zsírosodni kezdhet a fűtött terek, szél és hőmérséklet-ingadozás miatt. Épp ezért a tavaszi szépségrutin sem lehet egy az egyben a nyári előfutára – finomhangolásra van szükség.