2019.09.27. 17:58:26 9176 264

Legyél SMART a személyes célok területén is, tervezz eredményesen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kinek ne lenne elege abból, hogy a fogadkozásait sikertelenség kíséri? A „nekem semmi sem sikerül” gondolatot ezennel ki is verhetjük a fejünkből! A cél magasztos volt, csak éppen nem sikerült felépítenünk a megfelelő hadműveletet a megvalósításához. Eddig!

Tervezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tervezés

A probléma sokszor az, hogy megfoghatatlan kívánságaink vannak, ha azonban már körvonalazódott teljesen, hogy mi is a cél, akkor pedig az oda vezető utat nem dolgozzuk ki elég részletesen. Most megismerheted, hogy az üzleti életben sikeresen alkalmazott SMART célkitűzés-rendszer miként hasznosítható a mindennapi életedben.

Specific – specifikus: Jól behatárolható az eddigi ködös megfogalmazás helyett.

Measurable – mérhető: A megvalósulás állapota ellenőrizhető.

Attainable – elérhető: Ne legyen túl könnyen elérhető, de önkínzó sem.

Relevant – releváns: Olyan, ami mostanság sokat foglalkoztat.

Time-bound – időbeli: Szabjuk meg, hogy a célt mennyi idő alatt szeretnénk elérni!

A célok kitűzése egy olyan motiváló folyamat, amely lehetővé teszi, hogy a jövőképünk megvalósítható legyen. Rajta hát, véssük fel a motivációs füzetünkbe a személyes céljainkat, de most már SMART módon! A hosszú távú, nagy terveket bontsuk kisebb, rövidtávú részekre, majd tervezzük meg az azokhoz elvezető utakat!

A következő kategóriákban érdemes az ötletbörzét megnyitni: Család, pénzügyek, karrier, fizikai és szellemi fejlődés (pl. sport, egészség, tanulás). Törekedjünk pozitív kijelentésként megfogalmazni vágyainkat, és ne felejtsünk sorrendet sem felállítani közöttük!

A célokat nem elég megfogalmazni és papírra vetni, folyamatosan szem előtt kell tartani ezeket, az esetleges változtatásokkal pedig módosítani szükséges a listát.

A célok elérését pedig alapozzuk a személyes teljesítményünkre, ne szegje kedvünket, ha a külvilág épp nincs együttműködő kedvében!

Természetesen nem mehetünk el a legfontosabb tényező, a realitás mellett sem: Az irreális (sokszor a környezetünk által felállított) célok után való futás csak kudarcélményt szül. A lényegtelen, figyelemelterelő dolgokat zárjuk ki a megvalósításkor.

Egy-egy pont kipipálása után hagyjunk magunknak időt a siker kiélvezésére, a következő pont utáni hajsza helyett előbb jutalmazzuk meg magunkat. A folyamat során tanultakat érdemes beleépíteni a későbbi tervezésbe.

Forrás: mindtools.com/page6.html

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...