Legyen ez az ősz slágere: édesburgonyás, gombás finomság!
Ha a főzés, gasztronómia szerelmeseinek valamiért is van okuk várni az őszt, az a gomba. Végre itt van ez az valódi, őszi csemege, ami csak arra vár, hogy valami finomat készítsünk belőle! Ne okozzunk neki csalódást!
Az édesburgonya és a gomba különleges ízvilága keveredik ebben a receptben!
Hozzávalók:
-2 db édesburgonya
-30 dkg gomba
-negyed doboz konzerv bab
-1 db újhagyma
-3 evőkanál olaj
-1 evőkanál balzsamecet
-1 evőkanál méz
-vaj, só, bors
Melegítsük elő a sütőt 160 ⁰C-ra. Az édesburgonyákat forgasd bele az olaj és a só keverékébe, majd tedd tepsire, és mehet a sütőbe kb.40 percre.
A gombát pucoljuk meg, negyedeljük, a hagymát karikázzuk, majd sóval, borssal meghintve a vajon pirítsuk meg őket. A babról öntsük le a levet, adjuk a gombás hagymához, ízesítsük a mézzel, balzsamecettel. Addig főzzük, amíg a gombás-hagymás-babos raguról el nem fő a lé.
Ha szeretnél hozzá egy kis mártogatóst, keverj el 10 dkg tejfölt 1 teáskanál citromlével, ízesítsd sóval, borssal, egyéb fűszerekkel.
Az édesburgonyákat vedd ki sütőből, vágd be, töltsd meg a babos raguval és a szósszal tálald!
Forrás: chefkoch.de