2021.07.03. 17:52:40 10082 258

Ma van a nemzeti ölelés napja – Most kedvedre ölelkezhetsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tudtad, hogy Magyarországon a nemzeti ölelés ünnepnapja július első szombatja? Nem összekeverendő az ölelés világnapjával, amit október 15. napján tartunk. A célja eme nemes gesztusnak pusztán annyi, hogy ezzel az emberi cselekedettel nemcsak a kedvességünket fejezhetjük ki, hanem társainknak jobb közérzetet biztosíthatunk.

Ölelés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ölelés

Az első ölelés napot, vagy korábbi nevén átölelve napot Michiganben tartották 1986-ban, és azóta több országban is elterjedt. Ezért van az, hogy a nemzeti ölelés napot országonként változó időpontokban rendezik meg. Felemelő érzés látni nagy tömegeket ezen a napon összegyűlve ölelkezni, és persze azt sem szabad elfelejteni, hogy maga az ölelés milyen nagyszerű hatással van a szervezetünkre nézve.

Ezért ölelj minden nap!

A méltán híres amerikai családterapeuta Virginia Satir szerint a túléléshez naponta négy ölelésre van szükségünk, nyolc ölelésre az önfenntartáshoz és 12 ölelésre ahhoz, hogy fejlődni tudjunk. Bátran kijelenthetjük, hogy az ölelés egy olyan tevékenység, amelyből sosem lehet eleget adni és kapni. Kifejezetten tanácsos stressz levezetésére, ugyanis már egy ölelés is azonnal tudja csökkenteni a stressz szintjét. Ez azért alakul ki, mert az érintés hatására a testben keringő kortizol mennyisége csökken, így az agyunk megnyugszik, aminek köszönhetően nem gondolunk a stresszt kiváltó tényezőjére. Kutatók szerint nem csak a kortizol mennyiséget csökkentheti az ölelés, hanem beindítja a jó hangulatért felelős szerotonint, amitől az önértékelésünk is a helyére kerülhet. Okkal mondják a tudósok, hogy a magányos és depressziós emberek legjobb orvossága az ölelés, ami sokszor valóban életmentő lehet.

„Mit szólnál egy öleléshez,

jól esne az te neked?

Bele lenne csomagolva

barátság és szeretet.

Az ölelés azért csodás:

szívünk, lelkünk benne van.

Nem is értem, miért félnek

kipróbálni annyian?” Aranyosi Ervin – Baráti ölelés

Forrás: hazipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...