Maximális élvezet, zéró alkohol – Így készül az alkoholmentes puncs
A tél ízeihez hozzátartozik a fahéj, az alma, a karamell, amiket általában valamilyen sütemény formájában veszünk magunkhoz. Nincs is semmi gond a nagymama almás pitéjével, vagy az egyszerű, de nagyszerű almás muffinnal sem. De azért fincsi ital formájában sem elhanyagolhatóak ezek a hozzávalók.
Ha szereted a puncsot, és idén a család minden tagjával megosztanád ezt a csodát, készítsd el az alkoholmentes verzióját!
Almás-karamellás puncs, a mindenki kedvence
Szerezd be ezeket a hozzávalókat, és nem túlzás, hogy szívedet, lelkedet átmelengeti majd a végeredmény:
2 liter almalé
40 dkg tejszín
3 csomag (vagy ízlés szerinti) forralt bor fűszerkeverék
2 dl karamellszósz
Kezdd el melegíteni az almalevet, majd add hozzá a fűszerkeveréket. 8-10 percig alacsony lángon melegítsd, majd távolítsd el a keverék nagyobb darabjait. Közben verd kemény habbá a tejszínt. A még meleg almaléhez adj hozzá 1,5 dl-t karamellszószt, keverd össze, majd porciózd ki a levet poharakba. Nyomd rá a tejszínhabot, majd csorgasd rá a maradék karamellszószt. Ugye, hogy isteni?
Forrás: brigitte.de