Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!
A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.
Mert lehet főzni, keményre, közepesre, lágyra, lehet buggyantva, lehet sütve rántottának, mindenféle földi jóval feldobva omlettnek, vagy éppen „trükkösen” tükrösen. Hogy utóbbinak mi a titka, hogy tökéletes legyen? Rántsuk le a leplet a nagy rejtélyről!
Ne csak az agyadat dobd el!
Veled is előfordul, hogy hiába a nagy igyekezet, egy darabka tojáshéj mégis a serpenyőben landolt? Erre egyszerű a megoldás: dobd bele az edénybe a tojglit. Nagyjából 15 cm magasról ejtsd bele a serpenyőbe a tojást. A héja szétnyílik ilyenkor, úgyhogy egy mozdulattal emeld ki azt a tojássütődből. Ugye, hogy egy darab héj nem sok, annyi sincs az edényben?
Forrás: brigitte.de