2017.09.02. 08:32:25 21199 382

Mi kerülhet az édes levesekbe? – Tippek édes levesbetétekhez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan a gyümölcsös krémlevesek ideje inkább a nyár, azért egy-egy melegebb őszi, esetleg nosztalgiázós, nyári emlékeken elmerengős téli napon is nekiugrunk, hogy elkészítsük ezt a finomságot. Végülis, mire való az a sok hideg, télire eltett gyümölcs ott a fagyasztóban?

Gyümölcsleves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyümölcsleves

Nálunk is nagyon népszerű ez a fogás, a család férfitagjai és én is előszeretettel fogyasztjuk, ha éppen arra vetemedek, hogy elkészítsek egy nagy tál gyümölcslevest. Szerintem nem lenne az a mennyiség, ami nem fogy el, de néha azért hiányérzetem van ezzel a finomsággal kapcsolatban. Mert mintha valami hiányozna belőle, mondjuk egy „belevaló” levesbetét! Mégis, mi kerülhet ezekbe az ínycsiklandozó levesekbe, hogy még táplálóbbak legyenek?

Mi kerüljön a gyümölcslevesbe, levesbetét gyanánt?

A legkézenfekvőbb, hogy a leves alapanyagául szolgáló gyümölcs legyen a levesbetét. Ám van, hogy elfelejtünk elkülöníteni gyümölcsöt ehhez (volt már erre példa a történelemben…khm..jelen:-)). Vagy mondjuk, ha fagyasztott gyümölcsből készül a finomság, a felolvadt gyümölcs már nem olyan finom. Szerencsére, ilyenkor sem kell lemondanunk a tartalmas „belsőségekről”!

  • Ha ősszel, télen készítesz gyümölcslevest, az aszalt, kandírozott gyümölcsök remek megoldást kínálnak levesbetét gyanánt. Lehet mazsola, amit előtte megáztathatsz vízben, hogy kicsit felpuhuljon (ha „felnőtt” levesről van szó, akár némi alkoholos lében is történhet az áztatás, bár akkor készüljünk arra, hogy „ütős” kis ebéd előtt állunk:-)), apróra vágott szilva, vörösáfonya, füge, de elbíbelődhetünk a datolyával is. Ha van kedved hozzá, télen házilag kandírozott narancs, citrom is kerülhet a levesedbe.

  • Ne feledkezzünk meg a különböző magvakról, pelyhekről sem! Mehet bele pirított mogyoró, mandula, dió, de akár mandulapehely is.

  • Nemrégiben palacsintát, vagyis babapalacsintát (1 banán, 1 tojás, 1 evőkanál liszt, összekeverni, olajon kisütni a kis lepénykéket) készítettem az „aprónépnek”:-), és az a gondolatom támadt, vajon miért is ne kerülhetne akár ez is a gyümölcslevesbe? Így legközelebb tálalás előtt felcsíkoztam néhány ilyen kis lepénykét, és azt tettem a krémes meggylevesbe. Hát, mit mondjak, isteni volt!:-)

  • Ha télen készítesz gyümölcslevest, akár konzervgyümölcs, befőtt is mehet bele betét gyanánt, apróra vágva. De akár néhány pötty lekvár is feldobhatja a gyümölcsös finomságot!

  • Ha azt mondjuk, túrógombóc, mire gondolsz? Második fogás egy kiadós leves után, esetleg finom desszert? Ez mind igaz, de akár levesbetétként is megállja a helyét, édesen, és habkönnyűen elkészítve, és persze, zsemlemorzsa nélkül. Akár levesbetétként, de másodikként, vagy „csakúgy” is kipróbálhatod ezeket a recepteket.

Forrás: nosalty.hu, mindmegette.hu, chefkoch.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű alapanyagból különleges vacsora – lencsés zöldségtócsni joghurtos öntettel

Sokan gondolják, hogy különleges ételeket készíteni csak drága hozzávalókkal lehet. Pedig néha épp az egyszerű, hétköznapi alapanyagokból születnek a legizgalmasabb fogások. A lencse például olcsó, tápláló és sokoldalú, mégis ritkán gondolunk rá, ha vacsorát tervezünk. Most megmutatjuk, hogyan varázsolhatsz belőle könnyű, mégis különleges ételt.

Természetes hajápolás – mit tudnak a nagymamák titkos olajai, amit a modern kozmetikumok nem?

A hajápolás nem újkeletű dolog: évszázadokkal ezelőtt is keresték az emberek a fényes, egészséges haj titkát. Amíg ma tucatnyi flakont sorakoztatunk a fürdőszobapolcon, régen néhány egyszerű, természetes összetevővel érték el ugyanazt, vagy olykor még tartósabb eredményt. A nagymamák jól ismerték azokat az olajokat és növényi kivonatokat, amelyekkel táplálták és védték a hajat – anélkül, hogy mesterséges adalékanyagokra támaszkodtak volna.

Szilvás shake – finom, egészséges és szuperegyszerű!

A szilva nemcsak finom, hanem igazi szupersztár, ha az egészségünkről és az emésztésünkről van szó. Tele van rosttal, ami segíti a bélrendszer működését, így természetes módon támogatja az emésztést és a szervezet tisztulását. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, különösen magas a C-vitamin-tartalma, ami hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez.