Mi legyen a sorsod, maradék bébispenót? – Rizsfelfújtba vele!
Bizony, jól olvastátok! Az apró, zöld levelek nagyon jól fogják érezni magunkat egy adag rizsfelfújtban. Mert bizony, nem csak a retro finomság édes változata létezik. Van, aki sósan szereti és így is készíti a rizsfelfújtat. Sonkával, és finom zöldségekkel!
Néhány hozzávaló, egy kis keverem-kavarom, és már kész a rizsfelfújt zöldséges változata:
30 dkg rizs (lehet tasakos, de a hagyományosan készített változat is jó)
2 db közepes méretű tojás
2 fej közepes méretű+1 apróra kockázott hagyma
2 db nagyobb répa
3 db piros paprika
20 dkg sonka
15 dkg parmezán
20 dkg mozzarella
1 csomag tömlős sajt (fűszeres változat)
3 dl tej
fél kg bébispenót
1 teáskanál só, 1 tesákanál bors, 1 teáskanál csilipehely
ízlés szerint pár csepp tabasco szósz
A rizst főzd meg, a hagymákat kockázd fel, majd a sonkával együtt pirítsd meg. A répát pucold meg, és szeld vékony hasábokra, akár csak a paprikát. Minden, eddig fel nem használt hozzávalót keverd össze a rizzsel (kivétel a plusz fej hagymát és a bébispenótot). A keverék felét tedd egy hőálló tálba. Erre mehet az előzőleg megpirított hagyma, majd az azon megfonnyasztott spenót. A egészet takard be a rizses keverék másik felével. 200 ⁰C-on, fél órán át süsd.
Forrás: chefkoch.de