2021.07.27. 15:15:00 8589 256

Narancs és málna egy egyszerű, de nagyszerű sütiben - Ínycsiklandó recept!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Könnyen elkészíthető, “karcsúsító” falatokra vágsz? A gyümölcsök segítségével készíthető túrós sütemény legalábbis biztosan nem kalóriabomba. Próbáld ki, hogy utána újra és újra elkészíthesd ezt a nyalánkságot, bármilyen alkalomról legyen is szó!

Sütemény málnával díszítve - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütemény málnával díszítve

A friss és kellemesen krémes falatkák pillanatok alatt el fognak fogyni még akkor is, ha egyébként az ember nem kívánja az édességet a nagy melegben. A desszertben egy icipici cukrot azért használni kell, hogy megfelelő állagú “öntetet” kapjunk; ami nem folyik le a sütink tetejéről.

Hozzávalók a tésztához:

főző spray
4 szétválasztott tojás
4 ek. édesítőszer
1 narancs reszelt héja és facsart leve
150 gr liszt
sütőpor
1 csipet só

Az öntet hozzávalói:

100 gr könnyű, lágy sajt
100 gr krémtúró
2 ek. átszitált porcukor Fél narancs reszelt héja
200 gr málna

A sütemény elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és kenjünk ki egy 22 cm x 22 cm-es tortaformát alacsony kalóriatartalmú főző spray-vel és vonjuk be zsírpapírral vagy sütőpapírral.

  2. A tojássárgákat és az édesítőszert tegyük egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a narancs héját és a levét. Verjük elektromos habverővel jó 5 percig, amíg halványabb színe nem lesz és kissé be nem sűrűsödik.

  3. Egy másik tálban verjük habbá a tojásfehérjét, amíg “puha csúcsok” nem képződnek benne. Óvatosan keverjük bele a tojáshabot a tojássárgás keverékébe. Szitáljuk át a lisztet és a sütőport, csak azután adjuk hozzá óvatosan a tojásokhoz.

  4. Kanalazzuk bele a tésztát az előkészített formába, és süssük 20-25 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz. (Tűpróba segítségével győződhetünk meg arról, hogy átsült-e.) Hagyjuk hűlni a formában bő 10 percig, majd fordítsuk ki és hűtsük le teljesen a megsült tésztát.

  5. Az öntethez tegyük egy tálba a lágy sajtot, a túrót, a cukrot és a narancs héjának nagy részét, és alaposan keverjük össze. Használhatunk habverőt is, hogy minél simább öntet legyen a végeredmény, de ügyeljünk arra, hogy ne legyen a keverék túl laza.

  6. Ezt az öntetet aztán oszlassuk el egyenletesen a torta tetején. Hűtsük 10 percig, majd szórjuk rá a fennmaradó narancshéjat. A tortát ajánlott kisebb négyzetekre vágni, amiknek a tetejét 1-2 szem málnával díszíthetjük.

Tippek: A sütemény ízvilágát könnyen nyáriasabbra cserélhetjük, amennyiben a narancs helyett citrom vagy lime kerül bele.
Sőt, a díszítéshez használt málna ugyancsak helyettesíthető az aktuálisan elérhető kavalkád nekünk tetsző gyümölcsével.
A süteményt előre is megsüthetjük, és akár 3 napig is tárolhatjuk hűtve, de a friss gyümölcs csak fogyasztáskor kerüljön rá!

Forrás: www.goodto.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Tudod, mi az a smoothie bowl? Bűnözz legálisan!

Ahogy minden területen, a gasztronómiában is trendek jönnek, trendek mennek. Ami viszont állandó, hogy aki odafigyel arra, hogy egészségtudatosan étkezzen, annak minden időben fontos, hogy az étel, ami az asztalra kerül, amellett, hogy finom és szemet gyönyörködtetően ínycsiklandó, tápláló is legyen. Ilyen a smoothie bowl is, amely a superfoodok között az utóbbi években sokak kedvencévé vált, és amely a kreativitás végtelen szabadságát adja a készítőjének.

Őszi nagyágyúk egy receptben – Sütőtök és gesztenye

Amikor a sütőtök és a gesztenye összeállnak, ott valami igazán ínycsiklandó dolog készül! Külön-külön is csodákra képesek: a sütőtök pürésítve egy forró levesben melegít fel, a sült gesztenye pedig egy igazi őszi-téli csemege, ami otthon elkészítve is tökéletes kísérője lehet a hosszúra nyúló estéknek.

Téged is kikészítenek a frontok? Átérezzük!

Amikor átalakul az időjárás, nem csupán a hőmérsékletre és a környezetre van hatással, hanem az emberi szervezetre is. A frontok olyan légköri jelenségek, amelyek során két különböző hőmérsékletű és nedvességtartalmú légtömeg találkozik. Ezek az ütközések változásokat idéznek elő, és sok embernél különféle testi és lelki tüneteket okoznak. De valaki miért érzékenyebb rájuk, míg másoknak meg sem kottyannak? Mit kell tudni róluk, illetve hogyan élhetünk velük „békességben”?