2022.09.20. 17:25:00 8372 277

Növekvő élelmiszeripari árindex - Tippek és trükkök spóroláshoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyre fancsalibb arccal állok be az élelmiszerek pénztárgépei felé vezető sorba, aztán minden egyes bevásárlás után újabb és újabb termék nevét emlegetem fel otthon, aminek kiakadtam az aktuális árán. Most azonban azután kezdtem el kutakodni, hogy a pánikolás helyett működhet-e a kreativitás?

Élelmiszer vásárlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Élelmiszer vásárlás

Arra jutottam, hogy ez csak természetes! Minden csak megszokás kérdése, sőt, a talált alternatívák még az egészségünk számára is előnyösebbek lehetnek! Az utóbbi időben amúgy is eluralkodott rajtam az az érzés, hogy túlságosan is az úgynevezett fogyasztói társadalom része lettem, és ez az érzés nem volt éppen pozitív az olvasatomban. Ezennel ünnepélyesen megfogadom, hogy két lépést hátrébb lépek!

Élelmiszerekkel kapcsolatos spórolási praktikák

Élvezd ki a teák ízét a palackozott italok helyett!

Ha hozzá tudsz szokni az ízéhez, akkor leginkább cukor nélkül vagy citrommal és esetleg mézzel édesítve készíts teát. Amennyiben megfelelő minőségű a csapvíz az otthonodban, nem szükséges ásványvizet sem vásárolni. Főként nem a szénsavval dúsítottat!
Jövő évben pedig szánjuk rá magunkat a hozzáadott cukor nélkül készíthető szörpök készítésére. A legjobb ezekben, hogy hígítva akár jégkrémként is lefagyaszthatjuk családunk számára.

Reggelizz és ünnepelj otthon!

Az utóbbi időkben nagy divatja lett a reggeliző helyeknek és a külső helyszínen rendezett ünnepségeknek, ezek során azonban sokkal többet adunk ki az élelmiszerekre, mintha otthon készítenénk és fogyasztanánk el azokat. Ráadásul, ha magunknak kell elkészíteni az ételt, kevésbé leszünk hajlamosak a túlfogyasztásra és a pazarlásra. Ehhez a körhöz természetesen a kávézás is hozzátartozik: Elő a régi kotyogós kávéfőzővel, és menj dolgozni a kávézóval párhuzamos utcában - a kísértésnek elejét véve!

Készítsd otthon a szendvicskrémeket!

Szinte minden olcsóbbra jön ki, ha otthon készítjük el, nincs ez másképpen a szendvicskrémekkel és a mártogatósakkal sem. Kiadós mennyiséget tudunk gyorsan és egyszerűen saját magunk is készíteni. Ha nem tudod, milyen egészséges alternatívák vannak, meríts ötletet korábbi receptgyűjteményünkből!

Tegyél rövid (virtuális) körutat az olcsóbb árak feltérképezéséhez!

Érdemes rávenni magunkat arra, hogy az adott hétre előre megtervezzük a menüt. Írjunk listát a szükséges hozzávalókról és háztartásunk alapvető élelmiszereiről, hogy aztán a környező, közeli élelmiszerdiszkontok akciós újságjaiból ki tudd mazsolázni, melyiket hol érdemes beszerezni. A most elterjedt applikációk is megkönnyíthetik az árak összehasonlítását. Azonban vigyázz, ha túl nagy a távolság a boltok között, könnyel el lehet autókázni a megspórolni kívánt összeget!

További spórolós tippjeinket itt olvashatod el!

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!