Nyári felfrissülés másként – Málna-avokádó pohárkrém steviával
Málna és avokádó? Elsőre talán meglepő, de együtt krémes, savanykásan édes desszertté válnak – és ha a cukrot steviára cseréled, még a vércukorszintednek is kedvezel. Ez az egyszerű, mégis különleges pohárkrém igazi nyári hűsítő, ami ráadásul tele van értékes zsírsavakkal, antioxidánsokkal és vitaminokkal.

Ma már írtunk arról, milyen természetes növényi édesítőkkel lehet kiváltani a cukrot, és ez a recept élő példa rá, hogy nem kell kompromisszumot kötni az íz vagy az élmény terén sem. A stevia nemcsak kalóriamentes, de kifejezetten jól harmonizál az avokádó semleges ízével és a málna karakteres savanykásságával.
Málna-avokádó pohárkrém steviával
Hozzávalók (2 adaghoz):
1 érett avokádó
100 g friss vagy fagyasztott málna
1–2 teáskanál stevia (vagy ízlés szerint)
fél lime leve
1 csipet só
opcionálisan: friss bazsalikom vagy mentalevél díszítésnek
Elkészítés:
Az avokádót kanalazd ki, és a málnával, a lime levével, steviával és egy csipet sóval turmixold simára. Kóstold meg – ha szükséges, adj még hozzá egy kis steviát. Kanalazd poharakba, és hűtsd legalább 30 percig. Tálaláskor díszítheted friss málnával, mentalevéllel vagy akár pirított magokkal. Ez a krém tökéletes, ha valami egészségeset, gyorsat és mégis desszertszerűt ennél. Cukormentes, vegán, gluténmentes – és pont olyan elegáns, hogy akár vendégek elé is tálalhatod.