Olaszosra vennéd a figurát? – Készíts a cukkiniből isteni antipastit
Az antipasti, vagyis olajban vagy ecetben pácolt zöldség, olívabogyó, gomba, sajtok, vagy éppen pácolt husik az olasz konyha kihagyhatatlan része. Ha csíped a mediterrán stílust az étkezésben is, meg ha már amúgy is itt a cukkiniszezon, készíts gyorsan egy zöldséges előételt!
Alig fél óra alatt elkészíthető, egyszerű és nagyon finom ételről van szó. Szerezd be ezeket a hozzávalókat, és indulhat is a főzőcske:
35 dkg zöld cukkini
35 dkg sárga cukkini
3 gerezd fokhagyma
10 levél bazsalikom
10 dkg hagyma
2,5 dl almaecet
2,5 dl olívaolaj
4 ág kakukkfű
só, bors
A cukkiniket mossuk meg, szárukat távolítsuk el, majd vágjuk fél centiméter hosszú, körülbelül 1 cm széles hasábokra. Ha ez megvan, öntsük egy edénybe az ecetet és az olajat, majd tegyük bele a cukkinihasábokat. A fokhagymát pucoljuk meg, a gerezdeket vágjuk félbe. A hagymát szintén pucoljuk meg, karikázzuk fel. Ugorhatnak ezek is az edénybe, a kakukkfűvel együtt. Ízesítsük sóval, borssal a keverékünket, majd rakjuk fel az egészet főni. Várjuk meg, míg felforr, vegyük le alatta a lángot és főzzük még 5-10 percig. Ha megvan, a tűzről levéve még szórd bele a bazsalikomot, majd töltsd kisterilizált, tiszta üvegekbe.
Forrás: edeka.de